MENU

BTR-70

Ďalšou stavebnicou tohto čínskeho výrobcu v malej mierke je BTR-70. Stavebnica typu je ponúkaná ako v skorej, tak aj neskorej verzii. Za veľmi priaznivú cenu dostaneme stavebnicu veľmi vďačnej a atraktívnej predlohy, ktorú môžeme spracovať na nespočetne veľa spôsobov.

STAVBA
Dlho som si nevedel z ohromného množstva fotografi í vybrať predlohu, no nakoniec som si zvolil vyradený stroj z konfliktu na Ukrajine, ktorý ma zaujal stavom, v akom bol vyfotografovaný – bez predných a zadných kolies, bez náradia na korbe, bez vlnolamu, len so zvyškami svojho pohybového mechanizmu, so zaujímavou kamuflážou, no bez väčších známok opotrebovania farby.

Po zlepení hlavných dielov nastalo to, s čím som celkom nepočítal – bolo treba tmeliť. Diely na prvý pohľad vyzerali, že budú lícovať lepšie, no opak bol pravdou. V prednej časti pod vlnolamom, ktorý som nepoužil, vznikla veľká škára, rovnako ani boky prednej časti korby nelícovali ideálne. Po dolepení horných panelov na korbu, ktorými výrobca odlíšil skorú od neskorej verzie, vznikli ešte väčšie škáry, ktoré bolo treba opakovane tmeliť.

Text a foto: Štefan Pásztor

Viac sa dočítate v časopise Modelář 3/2020, ktorý vyšiel 11. 3. 2020

Obsah Modeláře 3/2020 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.