MENU

Modely nad Sliačom 2018

Na sliačskej leteckej základni sa 8. septembra 2018 uskutočnil v poradí už piaty ročník letecko-modelárskeho podujatia „Modely nad Sliačom“. Uvedené podujatie pritiahlo pozornosť mnohých účastníkov a návštevníkov z celého Slovenska, ale i zahraničia.

Návštevníci sa mohli počas krásneho sobotného dňa pokochať rôznymi modelmi prúdových, ale aj vrtuľových lietadiel. Taktiež mali možnosť pozrieť sa zblízka na ukážku pilotáže lietadiel, či rozhodnúť o tom, ktorý model je najkrajší a ktorá letová ukážka bola najlepšia.

Podujatie splnilo očakávania organizátorov a bolo zrealizované na vysokej úrovni. Zúčastnilo sa ho 40 modelárov s 50 modelmi a navštívilo ho viac ako 500 účastníkov. Cenu za najlepšiu letovú ukážku si odniesol Radek Pospíšil z letecko-modelárskeho klubu Banská Bystrica so svojím športovým modelom Viper Jet. Najkrajším modelom podujatia sa stalo lietadlo Ivana Cahu z Českej republiky – F4U Corsair. Medzi vysoko hodnotené vystúpenia patrilo aj vystúpenie mladého modelára „Riška“ Dvonku, ktorý lietal až s tromi modelmi.

Tento rok boli na podujatí po prvýkrát predstavené aj upútané letecké modely a štart modelárskej súťažnej makety. Malých návštevníkov nepochybne zaujala letecká rozprávka „Kubko a Maťko“ v prevedení modelára Daniela Haydena či modely pozemnej bojovej techniky, ktoré si mohli aj reálne vyskúšať.

Podujatie Modely nad Sliačom je svojím spôsobom jedinečnou akciou a je organizované od roku 2013. Je vzdaním úcty k letisku, ktoré sa zapísalo do dejín Československého ako i Slovenského letectva. V neposlednej rade je to letisko s dlhoročnou tradíciou organizovania medzinárodných leteckých dní. Táto akcia je prirodzenou súčasťou.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Taktické krídlo Otta Smika Sliač, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.