MENU

Súťaž modelárov Plastic shock 2018

Dňa 24. februára dopravné krídlo v Kuchyni otvorilo sezónu modelárskych súťaží na Slovensku. 18. ročník súťaže otvoril veliteľ Dopravného krídla M. R. Štefánika plukovník Ing. Peter Prokop. Pozvanie prijali generálmajor Ing. Juraj Baránek v. v., ktorý je jedným zo zakladateľov Plastic shock, generálmajor v. v. Ing. Martin Babiak, plukovník gšt. v. v. Ing. Jozef Takács, PhD. a primátor mesta Malacky JUDr. Ing. Juraj Říha, PhD.

Pre široký záujem súťažiacich a divákov toto stretnutie umožňuje rozvíjať a obohacovať súťaž o nové kategórie a špeciálne ceny. Jednou zo špeciálnych cien je „Memoriál Grahama Wardella“ pilota, ktorý tragicky zahynul 6. júna 1999 pri svojom vystúpení na SIAD-e. Túto cenu získal pán Peter Vagáč s modelom Speed Fire. Okrem hlavných ocenení bola pripravená špeciálna cena veliteľa dopravného krídla Kuchyňa, ktorú získal pán Ľubomír Šatora s modelom P-47 Thunderbolt (53).

Na Plastic shock 2018 sa zúčastnilo 84 súťažiacich s vyše 240 modelmi, pre ktorých bolo pripravených 19 základných kategórií. Na záver veliteľ vyzdvihol prácu všetkých súťažiacich, ako aj organizátorov. Tento rok súťaž Plastic shock navštívilo viac ako 500 divákov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: por. Katarína Petráková /red
Foto: kpt. Marek Klačan, Dopravné krídlo generála Milana Rastislava Štefánika Kuchyňa, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.