MENU

Starý pes…

Stavebnica MiGu 29A v mierke 1:72 od firmy Trumpeter je dobrý základ pre model tohto krásneho stroja. Rozrobenú krabičku som povýšil na laboratórium pre nové techniky a ako rozcvičku pred dokončením náročného projektu. Vyskúšal som zvýraznenie paneláže podľa workshopu Zdeňka Šebesty a opotrebovanie povrchu pri farbách MR.

Paint podľa návodu Mariana Cihoňa. Stavba v štýle ŽaVeS (Žádný Velký Sr…) mi bohužiaľ nevyšla. Utrhol som sa z reťaze a prerábka mi zabrala celý rok. Kombinoval som doplnky rôznych výrobcov tak, aby som dosiahol požadovanú úroveň detailu. Kde neboli, pripravil som si ich sám.

PODKLADY
K dispozícii som mal Zlínek, 4+, HMH a Modelár Extra 10. Tvarová presnosť a paneláž stavebnice voči výkresom v Zlínku je vynikajúca. HMH má výborný walkaround centroplánu, kokpitu aj detailov, ale pri avionike a kokpite som musel pátrať v 4+ a v archíve, aby som sa priblížil pôvodnému vzhľadu inštalovanej aparatúry. Výborný je článok od Jirku Brože z Modelára Extra č. 10, ktorý pomôže pri správnom nastavení parkujúceho lietadla. Výsledkom je malá dioráma letiska v stepi, stroj odstavený po tankovaní a servis krátko pred ďalším vzletom k výcviku s ostrou muníciou.

Text a foto: Štefan „Geronimo“ Kemenyík

Viac sa dočítate v časopise Modelář 2/2023, ktorý vyšiel 10. 2. 2023

Obsah Modeláře 2/2023 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.