MENU

„Dis iz tú mač!“

Dňa 24. decembra o cca 19:00, práve sa skončila Popoluška a v mojom žalúdku bojujú ryba a zemiakový šalát ako gladiátori o posledné zvyšky miesta. Z gaučovej letargie ma vytrhne manželka: „A kde máš ten model, čo som ti dala pod stromček? Nech si ho pozriem.“ Aj po rokoch dokáže stále prekvapiť…

„Tam na stole, tá veľká biela krabica…“ Táto odpoveď ma stála až priveľa energie potrebnej na trávenie. „Tá veľká? Tú som vyhodila, boli v nej len nejaké smeti.“ „Čo si ju…? Aké smeti…?“ Z fleku som sa brejkol z polohy ležiaceho strelca do stavu bežiaceho modelára a zachránil som obsah tohto článku před potupným odchodom do modelového nebíčka skrzevá lis na odpad.

Keď som už teda manželke ukazoval, že tie „smeti“ sú drahocenné modely od francúzskej firmy Black Cat models, prišla svokra a so slovami: „Čo obzeráte v prázdnej škatuli také prašiny, to patrí do smetí!“ krabicu vytrhla manželke z ruky a… švacla ju naspäť do odpadového vreca s rozmachom tenisového šampióna. Toto bolo teda moje osobné zoznámenie s lodičkárskou mierkou 1:350.

Text a foto: Anton Mizera; Amavet klub 836

Viac sa dočítate vo špeciálu Modelář Extra 38, ktorý vyšiel 30. 9. 2022.

Obsah Modeláře Extra 38 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.