MENU

Ki 84 Hayaté

Popri všetkých tých Mustangoch, Thunderboltoch a Airacobrách sa mi zachcelo postaviť si niečo aspoň trochu odlišné, skúsiť niečo nové od zaužívaného maskovania hviezd a používania v princípe rovnakej olivovej na mojich modeloch. Aj keď ohľadne farieb som až tak smer nezmenil, lebo môj ďalší model v určitom slova zmysle opäť potreboval zelenú podobnú olivovej, konečne som mohol aspoň na čas odbočiť na opačnú stranu.

A tak mysliac na slová modelárskeho kolegu z videa na tému stavania zo starých zásob stavebníc som siahol po niečom, čo už som mal v kitníku, aby som opäť nenakupoval a nezapĺňal police ďalšou krabicou. Dopadlo to ako vždy. Po dokončení tohto Japonca som neodolal a dokúpil niečo ďalšie… No čo povedať, modelárčina je závislosť!

STAVBA
V prípade tohto modelu sa môj zaužívaný postup trochu zmenil. Prácu na modeli som nezačal interiérom, ale nitovaním. Tu asi už nie je čo veľmi opisovať, a tak po rozmeraní nitových radov som do ruky zobral moje vlastnoručne zhotovené plastové pravítko, nitovadlo a pustil sa do práce. Na moje počudovanie sa mi model podarilo onitovať za jedno doobedie, a tak sa môj pohľad upriamil na interiér.

Text a foto: Štefan Svoboda

Viac sa dočítate v časopise Modelář 5/2022, ktorý vyšiel 4. 5. 2022

Obsah Modeláře 5/2022 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.