MENU

Oktoberfest

Každý model má za sebou nejaký príbeh. Neverím, že je to len: „Uvidel som v obchode + kúpil som + postavil som“. Neverím! Nie každý z našej uletenej komunity je extrovert, ktorý by o tom vedel hodiny kvetnato rozprávať, ale vždy by sme tam našli niečo, po čom by sme si možno povedali, že: „Hmmm, tak takto to bolo... No tak ty si iný frajer!“

Príbeh mojej diorámy začal písať život na jeseň v roku 2017. Ocitol som sa v rakúskych Alpách a večerná návšteva miestnej verzie Oktoberfestu sa už blížila ku koncu. Ani tak neblížila, ako nám ju s kamarátom Dušanom rázne naordinovali manželky, ktoré usúdili, že po údenom kolene, klobásach, praclíkoch a neuvedenom množstve piva už proste máme dosť. Treba nás stiahnuť z obehu, kým to ešte zvládneme po vlastných.

Keď sme sa vykotúľali z obrovského stanu, kde toto debužírovanie prebiehalo, zbadal som ho! Stál na parkovisku, celý vysvietený… Strelecký stánok, kde ste za neboľavý poplatok mohli predviesť svojej dáme, aký ste ostrostrelec. Na výber bola kuša, malorážka a luk. Obsluha strelnice bola iba v o máličko lepšom stave ako my, takže sme si hneď padli do oka.

Text a foto: Anton Mizera

Viac sa dočítate v časopise Modelář 3/2022, ktorý vyšiel 9. 3. 2022

Obsah Modeláře 3/2022 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.