MENU

Model, ktorý zažehnal krízu

Posledný rok bol pre mňa veľmi náročný, čo sa pretavilo aj do produkcie modelov z mojej strany. Bojoval som s nedostatkom času, a keď som ho už aj mal, nenachádzal som motiváciu a chuť. Až príliš veľa času som venoval výberu predlohy. Keď už som si predlohu vybral, kladením prekážok som sám seba presvedčil, že ani toto nie je ten pravý model.

Pred pár týždňami som však zmenil prístup. Povedal som si, že si vyberiem stavebnicu, ktorú mám doma, jej stavba nebude náročná a nebudem veľa času venovať premýšľaniu, ale tento čas investujem do stavby. Dal som si záväzok, že aspoň raz za deň si sadnem za stôl a budem na tomto projekte pracovať. A tak vznikol model traktoru ČTZ S-65 Stalinec…

STAVBA
Stavebnica ČTZ S-65 Stalinec v mierke 1:72 od firmy Trumpeter je relatívne nová. Má skutočne iba pár dielov a jej stavba zaberie doslova minúty. Ja som sa rozhodol, že pôvodnú kabínu zo stavebnice vymením za kabínu zo stavebnice Opel Blitz od firmy Academy. Táto atraktívna kombinácia je doložená fotografiami, a tak nebolo o čom rozmýšľať.

Text a foto: Ján Moravčík

Viac sa dočítate v časopise Modelář 10/2021, ktorý vyšiel 6. 10. 2020

Obsah Modeláře 10/2021 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.