MENU

Pz.Kpfw.IV Ausf.J

Firma Miniart všetkých opäť prekvapila, keď v minulom roku medzi novinkami oznámila vydanie novej série stavebníc neskorších verzií nemeckého stredného tanku Pz.Kpfw.IV. Všetky sa postupne objavujú vo verzii s interiérom aj bez neho.

Na skúšobnú stavbu som dostal Pz.Kpfw.IV Ausf.J v produkčnej konfigurácii januára/februára roku 1945 s kompletným interiérom. Ako je u tohto výrobcu zvykom, podzostavy sú rozkúskované do značného množstva rámčekov. Veľký počet dielov je síce náročnejší na zostavenie, no poskytuje obrovské možnosti kombinácií, uľahčuje kompletizáciu a odhaľovanie častí, ktoré by inak ostali zakryté. Súčasťou balenia je aj obrovská leptaná planžeta s prídavným pancierovaním (Schürzen). Výborné sú aj plne funkčné článkové pásy. Odpadá tak nutnosť kupovať ich kovovú alternatívu.

STAVBA
Začala sa logicky interiérom, do ktorého najprv vlepíme muničné schránky v strede vane. Prevodovka je modelom sama osebe – je nádherná. Postupne pridávame ďalšie muničné schránky, pri ktorých je potrebné vynaložiť trochu viac úsilia na dodržanie geometrie. Následne poskladáme veľmi detailný motor a osadíme ho do zadnej časti vane.

Text a foto: Štefan Pásztor

Viac sa dočítate v časopise Modelář 9/2021, ktorý vyšiel 8. 9. 2020

Obsah Modeláře 9/2021 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.