MENU

Odborníci tlopp školia budúcich kolegov

V termíne od 17. mája do 28. mája 2021 prebiehala na technickej letke opráv a predpísaných prác (tlopp) vrtuľníkového krídla Prešov odborná prax žiakov SPŠ strojníckej Košice.

Už z názvu pracoviska, kde prebiehalo zamestnanie spomínaných žiakov, možno povedať, že ide o vysokoodborné, kvalitné a hlavne precízne vykonávanie všetkých dôležitých úkonov súvisiacich s leteckou technikou – vrtuľníkmi UH-60M a Mi-17M/LPZS.

Tlopp pod velením majora Petra Košča plní úlohy inžiniersko leteckého zabezpečenia s cieľom udržať leteckú techniku v trvalej prevádzkyschopnosti a bojaschopnosti, zaistiť jej vysokú spoľahlivosť počas letu a efektívne využitie v priebehu bojovej prípravy a bojovej činnosti vrtuľníkového krídla. Tlopp je prednostne určená na vykonávanie predpísaných prác a opráv na leteckej technike, na ktorých sa podieľali aj žiaci strojníckej priemyslovky. Boli im vysvetlené a názorne predvedené úkony, ktoré v danom momente technici vykonávali. Následne študenti predmetné činnosti precvičovali pod dohľadom tímu skúsených leteckých špecialistov.

Odborná prax študentov civilnej strednej školy prebehla na pracovisku vrtuľníkového krídla vôbec po prvý krát v histórii, čo môže znamenať v budúcnosti vysoký prínos pre zatraktívnenie zamestnania v OS SR a v neposlednom rade zvýši záujem o vstup do ozbrojených síl mladých technikov bez nutnosti vysielať ich na ďalšie odborné kurzy.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: npor. Ján Čontofalský /r
Foto: Vrtuľníkové krídlo Jána Ambruša Prešov, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.