MENU

Medzinárodná konferencia Letiskové vozovky

sa uskutoční 31. mája 2021 (aktualizované 10. 5. 2021)


Piaty ročník medzinárodnej odbornej konferencie Letiskové vozovky sa bude konať 31. mája 2021. Napriek posunutiu termínu o rok nebolo možné pripraviť rokovanie v tradičnom formáte, organizátori sa preto rozhodli pre jednodňové odborné podujatie a ak to situácia umožní, uskutoční sa aj naživo v hoteli Bratislava, ale v každom prípade bude zároveň súbežne vysielané aj online.

Cieľom organizátorov je osloviť odborníkov z prostredia správy a manažmentu letísk, leteckých úradov, stavebných firiem, vysokých škôl, projektových ústavov aj celú odbornú verejnosť a vytvoriť priestor na spoločný dialóg odborníkov v tejto oblasti. Snahou je, aby si navzájom prediskutovali každodenné problémy a mali možnosť vymeniť si svoje skúsenosti a nové poznatky. Organizátori veria, že aktuálne témy konferencie odborníkov zaujmú a tešia sa na stretnutie s nimi v Bratislave alebo v online prostredí.

Organizátormi konferencie sú Kongres STUDIO, spol. s r. o., Katedra dopravných stavieb Stavebnej fakulty STU v Bratislave, Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. (ČR) a spolupracujúce inštitúcie Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Dopravný úrad a Odbor letísk a stavieb.

Hlavná téma konferencie sa týka rekonštrukcie pohybových plôch letísk (PPL) a bude pozostávať z dvoch blokov prednášok. Prvý je nazvaný Diagnostika vozoviek na PPL a bude zameraný na otázky týkajúce sa zariadení, metód meraní (automatizácie),hodnotenia prevádzkovej spôsobilosti vozoviek, metódu ACN/PCN a nové metódy.

Druhý blok s názvom Obnova a rekonštrukcie vozoviek PPL sa bude zaoberať zvýšením únosnosti konštrukcií na PPL, obnovou povrchových vlastností CB krytov, materiálmi a technológiami pri rekonštrukcii PPL.

Rokovacími jazykmi sú slovenčina a čeština. Z konferencie bude vydaný zborník príspevkov, ktorý bude publikovaný na USB kľúči a v rámci neho budú zverejnené viaceré prednášky k daným témam, keďže do rokovacieho programu budú zaradené len niektoré vybrané príspevky.

Aktualizovanú pozvánku a informáciu o pripravovanej konferencii nájdete – TU

Záväznú prihlášku nájdete – TU

Text a foto: Kongres STUDIO / red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.