MENU

Štátny tajomník MO SR Marian Majer

sa zúčastnil na prezentácii lietadla L-39NG


V priestoroch Taktického krídla Sliač sa v utoorok 20. apríla uskutočnila prezentácia podzvukového lietadla L-39NG, na ktorej sa za vedenie rezortu obrany zúčastnil štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer. Nové cvičné lietadlo L-39NG na Sliači predstavili príslušníkom Ozbrojených síl SR zástupcovia spoločnosti Aero Vodochody.

„Dnešnú prezentáciu sme využili na to, aby sme si rozšírili obzory aj v otázke modernizácie tohto druhu vojenskej leteckej techniky. Verím, že sa vojaci dnes dozvedeli všetky potrebné informácie, či už priamo počas samotnej prezentácie, ako aj ukážok tejto techniky. Práve oni budú jej možnými užívateľmi v prípade, že sa rozhodneme pre takúto modernizáciu,“ povedal štátny tajomník Marian Majer.

Modernizácia techniky Ozbrojených síl SR je jednou z kľúčových prioritných oblastí súčasného vedenia Ministerstva obrany SR. Jedným z plánovaných projektov je aj obmena súčasných cvičných lietadiel L-39 zaradených do výzbroje Vzdušných síl OS SR, ktorých životnosť sa postupne končí.

Štátny tajomník Marian Majer pri príležitosti utorkovej prezentácie plnenia úloh a činností taktického krídla na Sliači zároveň diskutoval s profesionálnymi vojakmi aj o plánovanom zaradení nových stíhacích lietadiel F-16 do výzbroje Vzdušných síl OS SR.

Ďalšie fotky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: MO SR – KOd,  KaŠTAT / red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.