MENU

Bell podpísal v Nemecku dohody

o spolupráci s dodávateľmi


Bell Textron Inc., dcérska spoločnosť Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že podpísala tímové zmluvy s nemeckými dodávateľmi. Ich cieľom je posilniť postavenie spoločnosti v Nemecku a nadviazať priemyselnú spoluprácu na miestnom trhu.

Bell sa v rámci tejto spolupráce plánuje zúčastniť nadchádzajúceho výberového konania na obnovu flotily vrtuľníkov pre federálnu políciu, pričom chce ponúknuť stroje Bell 525.Priemyselná spolupráca zahŕňa: Liebherr; GKN Aerospace; Solid Aerospace; PFWCEROBEAR GmbH; Aircraft Philipp – člen skupiny AMAG Group; Kautex Textron GmbH.

Tieto spoločnosti sídlia v spolkových krajinách Bádensko-Württembersko, Bavorsko, Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko. Textron v Nemecku dlhodobo pôsobí prostredníctvom svojej firmy Kautex, ktorá dodáva na nemecký trh stroje Bell.

„Nemecko je významným odbytovým trhom moderných vrtuľníkov a nás veľmi teší, že miestnej spolkovej polícii môžeme ponúknuť ten najpokročilejší stroj vo svojej triede,“ povedal Michael Thacker, výkonný viceprezident pre inovácie a obchod. „Vytvorením silného priemyselného tímu v Nemecku ešte viac zužitkujeme svoje odborné znalosti na lokálnej úrovni a zaistíme tú najlepšiu ponuku pre potreby Bundespolizei.“

Bell 525, ktorý je prvým komerčným vrtuľníkom typu fly-by-wire na svete, predstavuje optimálne riešenie pre potreby federálnej polície. Bell totiž vyrába stroje 525 s ohľadom na špecifické potreby polície. Vyhovujú napríklad pri plnení kritických misií aj pri ochrane obyvateľov, pričom kombinujú tie najlepšie riešenia vo svojej triede – či už v oblasti rýchlosti, spoľahlivosti alebo výkonu.

„Nemecko modernizuje svoju infraštruktúru a Bell sa zaviazal spolupracovať s priemyselným tímom lokálnych spoločností na riešení, ktoré bude prínosom pre lokálnu ekonomiku i z hľadiska zdieľania know-how. Vďaka tomu sa otvoria dvere k dlhodobej diverzifikácii v odvetví rotorových lietadiel,“ povedal Patrick Moulay, senior viceprezident pre medzinárodný obchod.

Spoločnosť Bell má dlhodobé vzťahy s nemeckými ozbrojenými silami a s nemeckou federálnou políciou. V roku 1956 nemecké ozbrojené sily kúpili stroje Bell 47 a v roku 1963 zasa svoj prvý vrtuľník UH-1. Spoľahlivý Bell UH-1 je odvtedy nepretržite v prevádzke.

Text a foto: Bell

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.