MENU

Letecká preprava príslušníkov OS SR

z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP


V dňoch 19. a 20. 2. 2021 zabezpečovali príslušníci NCVD OS SR leteckú prepravu príslušníkov OS SR z operácie NM-I a prepravu materiálu do a z operácie UNFICYP.

Dňa 9. 2. 2021 odlietal C-27J Spartan z letiska Malacky na letisko Ali Al Salem v Kuvajte, kde posádka prespala do nasledujúceho dňa. Keďže prestávka na dotankovanie bola v Larnace (CYP), využili sme ho na prepravu dvoch leteckých paliet materiálu, potrebného v operácii UNFICYP.

Dňa 20. 2. 2021 ráno odletel Spartan s príslušníkmi OS SR z letiska Ali Al Salem na letisko v Larnace, kde bola naložená letecká paleta s materiálom z operácie UNFICYP späť na Slovensko. Prílet bol naplánovaný na letisko Sliač, pre menšiu vzdialenosť od Lešti, kde navrátilci z operácie absolvovali povinnú karanténu. Na Sliači si zároveň príslušníci ZZ I. Nemšová prevzali materiál z oboch operácií.

Vďaka za spoluprácu pri úspešnej realizácii tejto prepravy, obzvlášť tej v sobotu večer, patrí príslušníkom leteckej základne Sliač, Dopravného krídla Kuchyňa, ZZ I. Nemšová, vodičom, príslušníkom Policajného zboru SR, Finančnej správy SR a samozrejme príslušníkom Vojenskej polície.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: nrtm. Viliam Uhrínek, Národné centrum vojenskej dopravy OS SR Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.