MENU

Letisko Košice: Fotopohľady do histórie

1. diel, Airbus A310


Pretrvávajúca pandémia utlmila leteckú prevádzku takmer na celom svete, Slovensko nevnímajúc. Týka sa to aj košického letiska, na ktorom už v súčasnosti len málokedy pristane lietadlo takého typu, ktorý pre košických spotterov nie je bežný, a preto by bolo vhodné ho predstaviť.

Letisko Košice preto siahlo po takpovediac náhradnom pláne a postupne predstaví tie najzaujímavejšie – aspoň podľa jeho mienky – lietadlá, ktoré v ostatných približne dvoch desaťročiach „okúsili“ asfalt košickej pristávacej a vzletovej dráhy. Pôjde o zmes dopravných, nákladných, športových, malých prúdových i vojenských lietadiel – o niektorých by ste ani nepovedali, že v Košiciach skutočne pristáli.

Airbus A310
Lietadlá, vyrábané európskou spoločnosťou Airbus by bolo možné na košickom letisku, nebyť pandémie, vídať pravidelne, viac ráz do týždňa – ide napríklad o typ A321, ktorý používa spoločnosť Wizz Air na lety do Londýna. Väčší a starší typ A310 Košice však navštívil len zopárkrát.

Na snímke je Airbus A310-304 s portugalskou poznávacou značkou CS-TEI. Lietadlo, vyrobené v roku 1989, v Košiciach pristálo v septembri 2010, a to vo farbách spoločnosti Pacific Flier, sídliacej v ostrovnej pacifickej republike Palau.

Text a foto: Rado Mlýnek /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.