MENU

Riaditeľ Leteckých opravovní Trenčín

rokoval s ruskými partnermi o spolupráci


Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Leteckých opravovní Trenčín, a.s. Ľubomír Galko úspešne zavŕšil proces uzavretia zmluvy o poskytovaní služieb pre konštrukčno - technologickú podporu generálnych opráv (KTSR) vrtuľníkov typu Mi-8 / Mi-17 konštrukčnej kancelárie spoločnosti NCV Mil a Kamov.

Zmluva bola podpísaná 6. novembra 2020 v Moskve medzi spoločnosťou JSC Russian Helicopters zástupcom generálneho riaditeľa pre popredajný servis I. V. Čečikovom a spoločnosťou Letecké opravovne Trenčín, a.s. jej generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Ľubomírom Galkom, za prítomnosti zástupcov organizácií JSC Rosoboronexport, Federal Service of Military-Technical Cooperation, štátnej korporácie Rostec a Veľvyslanectva Slovenskej republiky.

Uzavretiu finálneho kontraktu predchádzali intenzívna, takmer dvojmesačná komunikácia a aj niekoľko kôl osobných rokovaní na Slovensku aj v Rusku, ktoré sa počas tejto doby obom stranám napriek zložitej pandemickej situácii a za dodržania prísnych epidemiologických opatrení podarilo zorganizovať a zrealizovať.

„Táto zmluva je dôležitá a je skvelé, že sme sa v tak krátkom čase dokázali dohodnúť, ale nejde tu len o túto jednu konkrétnu zmluvu, ktorú sme uzavreli. Máme záujem o úplne inú kvalitu spolupráce s ruskou stranou, než ako tomu bolo doteraz. Či už vypustením rôznych medzičlánkov pri obstarávaní náhradných dielov alebo preverovaní ich originality, ktoré častokrát v minulosti len komplikovali a predražovali obchodné vzťahy, ale napríklad aj oveľa transparentnejšou komunikáciou a čistými vzťahmi. A aj o tomto sme veľmi otvorene informovali našich partnerov z Ruska,“ zhodnotil priebeh a výsledok rokovaní Ľubomír Galko.

Minister obrany SR Jaroslav Naď ocenil kroky nového generálneho riaditeľa štátnej akciovej spoločnosti LOTN. „Slovensko jednoznačne má potenciál aj v oblasti opráv leteckej techniky. Som preto veľmi rád, že moje rozhodnutie zveriť vedenie tejto spoločnosti Ľubomírovi Galkovi sa osvedčilo a prináša poctivé ovocie cestou transparentnosti,“ ocenil.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR a Letecké opravovne Trenčín /r

Súvisiaci článok:
Lepšie časy pre LOTN

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.