MENU

Na Slovensko dorazil zdravotnícky materiál z Číny

Na Slovensko bolo v stredu 25. marca dovezených 74 ton zdravotníckeho materiálu z Číny. Profesionálni vojaci z Veliteľstva posádky Bratislava pomáhali s jeho vykladaním a následnou prepravou do priestorov Správy štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky.

„Profesionálni vojaci v priestoroch bratislavského letiska pomáhali s prepravou zdravotníckeho materiálu, ktorý je určený na pomoc v boji s koronavírusom. Som preto veľmi rád, že naši vojaci sú v súčasnosti oporou, s ktorou môžu občania Slovenska počítať,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Ako ďalej vysvetlil, príslušníci Ozbrojených síl SR zároveň plnia asistenčné úlohy v zmiešaných hliadkach Policajného zboru SR.

Dovoz zdravotníckeho materiálu bol realizovaný prostredníctvom NATO programu SALIS s využitím veľkokapacitného transportného lietadla. V tomto prípade išlo o lietadlo An-124 Ruslan s registráciou UR-82072, ktoré na bratislavskom letisku pristálo o 14.40 h. Obsahom zásielky zdravotníckeho materiálu sú ochranné rúška, rukavice a tiež ochranný odev.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /red

Súvisiace články:
Podpora profesionálnych vojakov z Taktického krídla Sliač
Príslušníci brigády plnia úlohy v súvislosti s koronavírusom

Nasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiálu
„Fénixovia“ z Práporu logistiky Hlohovec previezli 74 ton zdravotníckeho materiálu

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.