MENU

Dosiahnutý pokrok v modernizácii vzdušných síl

vnímajú aj občania Slovenskej republiky


Minister obrany SR Peter Gajdoš sa včera vo Zvolene zúčastnil na veliteľskom zhromaždení Vzdušných síl Ozbrojených síl SR. V priestoroch veliteľstva pri tejto príležitosti ocenil pokrok v oblasti modernizácie vojenskej techniky a zároveň poďakoval profesionálnym vojakom za kvalitné plnenie úloh v minulom roku.

„Dosiahnutý pokrok v modernizácii vzdušných síl je výsledkom nášho úsilia o skvalitnenie práce profesionálnych vojakov. Som veľmi rád, že sa toto úsilie podarilo naplniť, pretože aj vďaka novej leteckej technike dnes môžu plniť úlohy ešte efektívnejšie tak v rámci domáceho, ako aj medzinárodného krízového manažmentu,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň doplnil, že za posledné štyri roky vynaložilo súčasné vedenie rezortu obrany do prezbrojenia najviac finančných prostriedkov.

Minister Gajdoš zároveň vyzdvihol dodanie dopravných lietadiel C-27J Spartan a v viacúčelových vrtuľníkov UH-60M Black Hawk, ktoré sú súčasťou Vzdušných síl Ozbrojených síl SR. „Vďaka novým dopravným lietadlám sme nestratili spôsobilosti dopravného letectva a naši vojaci môžu realizovať prepravu materiálu do operácií a misií vo vlastnej réžii,“ povedal a zároveň doplnil, že v súčasnosti je vo vrtuľníkovom krídle v Prešove už 9 viacúčelových vojenských vrtuľníkov UH-60M Black Hawk. „Táto nová a moderná technika sa už využíva v rámci medzinárodného a domáceho krízového manažmentu, napríklad aj pri hasení lesných požiarov a tiež pri rôznych mimoriadnych situáciách,“ uviedol. Zároveň vysoko vyzdvihol Leteckú pátraciu a záchrannú službu Ozbrojených síl SR.

Popoludní minister Gajdoš navštívil v rámci regiónu aj Topografický ústav OS SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
Veliteľ vzdušných síl vyhodnotil výcvikový rok 2019

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.