MENU

Letisko Košice privítalo jubilejného

550-tisíceho cestujúceho


Už 11 dní pred koncom roka sa letisko Košice môže tešiť z druhého najlepšieho výsledku v histórii. V piatok 20. decembra totiž letisko privítalo jubilejného 550-tisíceho cestujúceho. Len tretíkrát v histórii sa letisku Košice podarilo prekročiť 500-tisícovú hranicu. Vlani prešlo bránami letiska 542 026 cestujúcich.

Jubilejnou 550-tisícou cestujúcou v tomto roku bola Erika Švagrovská, ktorá odletela z Košíc na pravidelnej linke Austrian Airlines do Zurichu s prestupom vo Viedni. Ako odmenu dostala od leteckej spoločnosti Austrian Airlines 2 spiatočné letenky z Košíc do ktorejkoľvek destinácie v rámci Európy na ich palube. Celý 20. december 2019 sa na košickom letisku niesol v sviatočnom duchu, keďže všetci cestujúci boli odmenení sladkou pozornosťou v rámci pokračovania obľúbenej predvianočnej tradície, kde ich na letisku vítal a odprevádzal Santa Claus so svojimi pomocníčkami.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice povedal: „I keď presný počet vybavených cestujúcich za tento rok zatiaľ nepoznáme, už teraz môžeme povedať, že to bol veľmi dobrý rok, dokonca druhý najlepší v rámci celej histórii letiska. Chceme sa poďakovať všetkým cestujúcim, ktorí uprednostňujú odlety z letiska Košice do viac ako 300 destinácií na svete. Iba vďaka vám budujeme leteckú dostupnosť z Košíc.”

V rámci zimného letového poriadku prevádzkujú pravidelné linky na letisku Košice tieto letecké spoločnosti:









Letecká spoločnosť Destinácia
Austrian Airlines Viedeň (11x týždenne)
České Aerolínie Praha (11x týždenne)
Poľské Aerolínie LOT Varšava (9x týždenne)
Wizz Air  Londýn Luton (7x týždenne)
Eurowings Düsseldorf (4x týždenne)

Od 1. apríla 2020 sa do Košíc vracia aj Ryanair, ktorý bude trikrát týždenne prevádzkovať lety na londýnske letisko Stansted.

Text a foto: Letisko Košice

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.