MENU

V novembri letelo najviac cestujúcich

z Bratislavy do Londýna a Moskvy


Londýn, Moskva a Dublin. Do týchto troch destinácií letelo počas novembra z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave najviac cestujúcich. Moskva sa na poprednej priečke drží vďaka denným pravidelným letom dopravcu Pobeda, spojenie môžu využiť cestujúci 7 ráz týždenne. V novembri letelo z Bratislavy, alebo do nej priletelo, spolu 133 337 osôb.

Medzi top 5 destinácií pravidelných liniek z Bratislavy v roku 2019 patrí aj Kyjev, kam lietajú dvaja dopravcovia – Wizz Air na letisko Kyjev-Žuljany a Ryanair na letisko Kyjev-Boryspiľ. Od začiatku januára do konca novembra využilo pravidelné a charterové linky z Bratislavy už 2,1 milióna cestujúcich. V rovnakom období sa na letisku uskutočnilo už takmer 27-tisíc letov, pričom v samotnom novembri sme zaznamenali 1806 letov.

Začiatkom decembra zároveň uplynulo 5 rokov priamych pravidelných letov medzi Spojenými arabskými emirátmi a Slovenskom. Priama linka z Bratislavy do Dubaja, ktorú spustil flydubai 6. decembra 2014, bola a je prvou pravidelnou linkou spájajúce tieto dve mestá v histórii slovenského letectva.

Text a foto: Letisko Bratislava

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.