MENU

Najlepší poddôstojník za výcvikový rok 2019

je nrtm Andrej Brzuľa z Taktického krídla Sliač


V priestoroch žilinského 5. pluku špeciálneho určenia sa 3. decembra uskutočnil výber najlepšieho poddôstojníka OS SR za výcvikový rok 2019. Komisia pod vedením Hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Marcela Kaniaka nakoniec rozhodla, že sa ním stal nadrotmajster Andrej Brzuľa, starší technik – špecialista- inštruktor skupiny obsluhy trenažéra 2. taktickej letky Taktického krídla Sliač.

„Bol to v podstate môj prvý výber v pozícii šéfa komisie. Bol som milo prekvapený kvalitou uchádzačov, ktorých nám predstavili jednotliví veliaci poddôstojníci za sily a podriadené útvary. O tom, akí kvalitní boli uchádzači svedčí aj fakt, že samotné rozhodovanie trvalo oveľa dlhšie, ako sme predpokladali. O tom, kto bude vybraný za najlepšieho poddôstojníka sa viedla dlhšia debata. Nadrotmajster Brzuľa vynikal komplexnosťou vo všetkých hodnotených kategóriách. Preto sme po porade s ostatnými veliacimi poddôstojníkmi dospeli k názoru, že je ten pravý,“ hodnotí celý proces výberu štábny nadrotmajster Kaniak.

Nadrotmajster Andrej Brzuľa neskrýval svoje prekvapenie, keď ho komisia vybrala za najlepšieho poddôstojníka. „Nebudem klamať, nečakal som, že vyberú práve mňa. Cítil som veľkú vyrovnanosť jednotlivých kandidátov. Pri rozhovoroch s nimi, kým sme čakali na konečný verdikt komisie som spoznal ich profesné a životné príbehy, ktoré ma oslovili. Tým viac ma preto teší ocenenie,“ spokojne konštatuje.

Veď v Žiline sa zišli naozaj tí najlepší poddôstojníci z pozemných, vzdušných a špeciálnych síl, posádky Bratislava, Úradu logistického zabezpečenia, Základne stacionárnych KIS, Čestnej stráže prezidenta SR a Úradu hlavného lekára.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Jozef Žiak, Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.