MENU

Do Košíc sa opäť lieta z Düsseldorfu

Už v prvý deň platnosti zimného letového poriadku, teda v nedeľu 27. októbra, priletelo do Košíc lietadlo spoločnosti Eurowings, čím sa obnovilo pravidelné letecké spojenie východoslovenskej metropoly s hlavným mestom spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko.

Na obnovenej linke, spájajúcej Košice s Düsseldorfom, lietajú turbovrtuľové lietadlá Bombardier DHC-8-402Q Dash 8 (v leteckom žargóne nazývané skrátene Dash 8) štyri razy týždenne, a to pondelok streda, piatok nedeľa. V uvedené dni sú prílety z Düsseldorfu o 14.10, odlety späť o 14.50.

Nízkonákladová spoločnosť Eurowings, patriaca do koncernu Lufthansa, nasadila na prvý let na znovu otvorenej linke medzi spomenutými mestami lietadlo Dash 8 s poznávacou značkou D-ABQM. Toto lietadlo lietalo pre niekoľko leteckých spoločností, Eurowings ho prevzala v novembri 2017 od už nefunkčnej spoločnosti Air Berlin. Kabína lietadla je usporiadaná pre 74 cestujúcich. Ako nám povedal kapitán lietadla, premiérový nedeľňajší let z Düsseldorfu do Košíc trval hodinu a 53 minút a prebiehal v cestovnej hladine 230, čo je približne 7 000 metrov. Trasu letu zobrazuje snímka z webovej stránky flightradar24. Spomeňme ešte, že Düsseldorf je s populáciou okolo 620 000 siedmym najväčším mestom v Nemecku a patrí do metropolitnej oblasti Rhein-Ruhr, v ktorej žije približne desať miliónov ľudí.

Text a foto: Radomír Mlýnek
Mapa: Flightradar24

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.