MENU

Medzinárodný deň detí na letisku Sliač

V piatok 31. mája 2019 zavítali do Taktického krídla Sliač deti z materských, základných škôl zo širokého okolia a tiež deti profesionálnych vojakov. Ako každý rok sa tam konalo podujatie organizované k Medzinárodnému dňu detí.

Návštevníkov osobne pozdravil a privítal náčelník štábu Taktického krídla Sliač podplukovník Rastislav Kučera. Program odštartovala svojím vystúpením Vojenská hudba Banská Bystrica. Po nich nasledovala kynologická ukážka šikovných psovodov z Taktického krídla Sliač. Divákov očarilo excelentné vystúpenie psovodov a ich štvornohých miláčikov. Rovnako pozitívnu odozvu zanechal aj program Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky v sprievode vojenskej hudby. Najviac očakávaná bola ako každý rok penová šou vojenskej hasičskej jednotky z taktického krídla.

Okrem pripraveného programu sa verejnosť mohla zoznámiť aj s vojenskou pozemnou a leteckou technikou, s výstrojou záchrannej a padákovej služby. Návštevníkov upútal vzlet a prelet lietadiel MiG-29. Nechýbali ukážky ručných zbraní, maskovanie detských záujemcov maskovacími farbami, detská prekážková dráha, či streľba zo vzduchovky.

Na vojenské letisko v piatok zavítalo takmer tisíc návštevníkov, ktorí odchádzali plní dojmov, netradičných zážitkov a čo je nesmierne dôležité – aj s úsmevom na tvári. Vojaci boli radi, že im mohli ukázať svoju prácu a poslanie a tiež motivovať mnohých z nich, aby sa v budúcnosti stali ich kolegami.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Taktické krídlo Otta Smika Sliač, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.