MENU

LOTN odovzdajú do Afganistanu

ďalší vrtuľník Mi-17 po generálnej oprave


Letecké opravovne Trenčín (LOTN) sú pripravené odovzdať afganským vzdušným silám ďalší vrtuľník Mi-17 po generálnej oprave. Ide už o druhý vrtuľník, ktorý opravovali na základe kontraktu s agentúrou NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Štátnu akciovú spoločnosť v Trenčíne v piatok 22. februára navštívil aj minister obrany SR Peter Gajdoš, aby sa osobne presvedčil o tom, ako je zmluva medzi LOTN a NSPA napĺňaná.

„Môžem zhodnotiť, že práce prebiehajú plne v súlade so zmluvou. Chcem preto vyzdvihnúť odbornosť a profesionalitu všetkých zamestnancov Leteckých opravovní Trenčín. Potvrdzujú, že Slovensko má naozaj vynikajúcich expertov, vďaka ktorým sú naše podniky konkurencieschopné a dokážu sa uplatniť aj v medzinárodnom prostredí,“ zdôraznil minister obrany SR Peter Gajdoš. Zároveň sa v piatok stretol aj so zamestnancami opravovní, pričom sa zaujímal najmä o ich celkovú spokojnosť, pracovné podmienky a ich prípadné podnety na zlepšenie.

Kontrakt na generálne opravy vrtuľníkov typu Mi-17V-5 získali Letecké opravovne Trenčín, a. s. ešte v roku 2016, a to vďaka úspechu vo verejnej medzinárodnej súťaži agentúry NSPA. Prvý vrtuľník po generálnej oprave odovzdal podnik v auguste 2018.

Ďalšie snímky a video si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.