MENU

Ponuka na obstaranie 3D rádiolokátorov

stredného, malého a blízkeho dosahu


Ministerstvo obrany SR obdržalo v súvislosti s obstaraním 3D rádiolokátorov stredného, malého a blízkeho dosahu pre Vzdušné sily Ozbrojených síl SR v rámci oslovených krajín desať ponúk. Rezort obrany ich plánuje obstarať formou vláda – vláda v časovom horizonte do roku 2025.

Všetky predložené ponuky budú posúdené a vyhodnotené expertnou skupinou zloženou zo zástupcov Ministerstva obrany SR, Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, ako aj zástupcov Vzdušných síl Ozbrojených síl SR, a to na základe kritérií, ktoré zohľadnia technické a operačné požiadavky, termín dodávok, interoperabilitu v rámci Severoatlantickej Aliancie, zabezpečenie výcviku, logistické zabezpečenie v rámci celého životného cyklu, ako aj otázku nákladov a aspektov súvisiacich s úpravou infraštruktúry, zapojenie domáceho obranného priemyslu a tiež ceny.

V súvislosti s obstaraním 3D rádiolokátorov stredného, malého a blízkeho dosahu oslovil rezort obrany 13 krajín, pričom v stanovenom termíne do 20. januára 2019 predložilo svoje ponuky Francúzsko, Holandsko, Izrael, Maďarsko, Poľsko, Spojené štáty americké, Španielsko, Taliansko, Turecko a Veľká Británia.

Ministerstvo obrany SR plánuje v súlade s Dlhodobým plánom rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj Ozbrojených síl SR s výhľadom do roku 2030 obstarať formou vláda – vláda v časovom horizonte do roku 2025 sedemnásť kusov 3D rádiolokátorov stredného, malého a blízkeho dosahu v predpokladanej rámcovej sume 155 090 000 eur vrátane DPH. Po zohľadnení všetkých kritérií predloží najvýhodnejšiu ponuku na rokovanie vlády SR v termíne do 30. júna 2019.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.