MENU

Z Bratislavy do Antalye po prvý raz pravidelne

Do najžiadanejšej letnej destinácie slovenských dovolenkárov – tureckej Antalye – sa bude dať v tomto roku po prvý raz cestovať letecky i na vlastnú päsť. Letecký dopravca Smartwings spustí tento rok po prvý raz lety z Letiska M. R. Štefánika v Bratislavy do Antalye v Turecku ako pravidelné linky. Doposiaľ ich prevádzkoval len ako nepravidelné charterové lety pre cestovné kancelárie. Prvý let sa uskutoční už 30. mája 2019.

Turecká Antalya je dlhodobo top leteckou destináciou Slovákov počas leta. Z nej sa Slováci prepravujú do obľúbených tureckých letovísk. Vlani do Antalye a z nej cestovalo približne 150-tisíc slovenských dovolenkárov. Len z Bratislavy letelo do Antalye o 57 % viac dovolenkárov ako v rekordnom roku 2017.

Od 30. mája 2019 budú mať Slováci možnosť letieť do Antalye novou pravidelnou linkou dopravcu Smartwings, ktorá bude z Letiska M. R. Štefánika k dispozícii až 2 x denne, čiže 14 x týždenne.

Letecká spoločnosť Smartwings bude počas letnej dovolenkovej sezóny – od mája do októbra – prevádzkovať z Bratislavy 12 pravidelných liniek. Okrem Antalye bude možné letieť pravidelnými linkami Smartwings z Bratislavy tiež na grécke ostrovy Kréta (Heraklion), Rodos, Korfu, Zakyntos, do španielskej Malagy a na Malorku, do talianskej Lamezia Terme a Olbie, do bulharského Burgasu, do Larnaky na Cypre a do Katánie na Sicílii. Letenky do všetkých uvedených destinácií a z nich si možno zakúpiť na webovej stránke dopravcu.

„Okrem pravidelných liniek bude spoločnosť Smartwings zo slovenských letísk prevádzkovať tiež charterové lety, napríklad do destinácií v Egypte, Turecku, na Kapverdské ostrovy, v Grécku, Taliansku či Španielsku,“ povedala hovorkyňa Smartwings Vladimíra Dufková. Nepravidelné charterové lety si objednávajú od leteckých dopravcov cestovné kancelárie pre svojich dovolenkárov.

Text a ilustračné foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.