MENU

Letná sezóna v Poprade bola úspešná

Letisko Poprad–Tatry, a.s. má za sebou opäť jednu z najúspešnejších letných sezón. Svedčia o tom výsledky z hľadiska počtu prepravených cestujúcich, ktorí prešli bránami popradského letiska. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2017 na popradskom letisku zaznamenali 8% nárast prepravených cestujúcich.

Tohtoročnú letnú sezónu môže letisko hodnotiť ako mimoriadne úspešnú. Celkom 71 348 cestujúcich v priebehu deviatich mesiacov je doteraz najvyššie číslo v histórii letiska za posledných 25 rokov. Aj vďaka úsiliu letiska o rozvoj ďalších spojení do atraktívnych prímorských destinácií sa mu spolu s cestovnou kanceláriou Solvex podarilo sprevádzkovať tohtoročnú novinku letnej sezóny s odletmi do Podgorice – hlavné mesto Čiernej Hory.

Spolu s ďalšími dovolenkovými destináciami, ako obľúbené Turecko, Bulharsko a Albánsko, zaznamenalo letisko zvýšenie o 6,6 %, čo v absolútnom vyjadrení predstavuje o 1426 viac prepravených cestujúcich.

Dňa 3. októbra Letisko Poprad–Tatry úspešne zavŕšilo v poradí už tretiu letnú sezónu posledným charterovým letom s izraelskými turistami v rámci incomingovej linky s odletom do Tel Avivu. K priaznivým prevádzkovým výsledkom prispelo aj nasadenie väčšieho lietadla typu Airbus A321 pravidelnej linky spoločnosti Wizz Air do Londýna, čím sa navýšila kapacita miest o 50 cestujúcich na let. S frekvenciou 3x týždenne táto pravidelná linka pokračuje aj v zimnom letovom poriadku.

Zimnú sezónu opakovane odštartuje v polovici decembra 2018 obľúbená pravidelná linka na trase Poprad – Riga, prevádzkovaná leteckou spoločnosťou airBaltic, s frekvenciou 1x týždenne. Okrem toho túto zimu sú opätovne očakávané charterové lety z Kyjeva, určené pre zahraničných turistov.

Letisko Poprad–Tatry je neodmysliteľnou súčasťou regiónu z hľadiska rozvoja cestovného ruchu. Napredovanie popradského letiska sa prejavuje neustálym nárastom prepravených cestujúcich, ktorý by mal v závere roka dosiahnuť hodnotu 88 000. Zámerom vedenia Letiska Poprad-Tatry je pracovať na ďalšom rozvoji letiska a rozlietať nové pravidelné letecké spojenie, v súvislosti s ktorým už prebiehajú rokovania.

Text: Ing. Ivana Herkeľová, výkonná riaditeľka Letiska Poprad–Tatry /red
Ilustračné foto: Letisko Poprad–Tatry

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.