MENU

Bratislava zaznamenáva historické rekordy

už štvrtý mesiac po sebe


V mesiaci september vybavilo Letisko M. R. Štefánika najvyšší počet cestujúcich v celej svojej histórii! V 9. mesiaci roka odbavilo spolu na prílete a odlete 251 272 cestujúcich, čo je najvyšší septembrový výsledok za posledných 67 rokov! V porovnaní s minuloročným septembrom vzrástol počet cestujúcich ešte o 14 percent.

„V júni, v júli, v auguste aj v septembri tohto roka sme odbavili najvyšší mesačný počet cestujúcich od vzniku letiska v roku 1951, historické rekordy zaznamenávame už štvrtý mesiac po sebe,“potvrdil predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec. Vlani v septembri bolo odbavených 220-tisíc pasažierov.

„Počas prvých deviatich mesiacov roka cestovalo letecky z Bratislavy najviac cestujúcich do Londýna (letiská Stansted i Luton), do tureckej Antalye, írskeho Dublinu a spiatočne,“ doplnil Pojedinec. Najviac cestujúcich prepravil počas deviatich mesiacov z Bratislavy dopravca Ryanair, za ním nasleduje spoločnosť Travel Service a tretím najväčším dopravcom z Bratislavy je Wizz Air.

V septembri sa na letisku v Bratislave uskutočnilo 3 269 letov (+15 % oproti septembru 2017).

Text a ilustračné foto: Letisko Bratislava

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.