MENU

Letisko Košice v prvom polroku 2018

zaznamenalo nárast o 14,2 percenta


V prvej polovici roka 2018 letisko Košice privítalo 213 712 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 14,2 %. V absolútnom vyjadrení ide o nárast o 26 587 cestujúcich v porovnaní s prvou polovicou roka 2017. Spolu 186 865 cestujúcich využilo pravidelné linky z a do Košíc, čo predstavuje zvýšenie o 8,8 %. Počet vybavených cestujúcich na dovolenkových linkách stúpol na 11 373 cestujúcich, teda až o 78,4 %.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej povedal: „Júnové výsledky charterovej sezóny sú najlepšie aké sme kedy mali. Myslíme si, že je to dobrý dôkaz rozvoja nášho trhu a súčasne aj vynikajúci základ pre nový zimný letový poriadok, v ktorom pribudnú dve nové destinácie do Nemecka. Všetci pracovníci aj partneri letiska Košice sa tešia z narastajúceho počtu cestujúcich.“

Pokiaľ ide o letnú sezónu, dovolenkári ale aj iní cestujúci majú širokú a zaujímavú ponuku kam cestovať. Môžu využiť charterové lety do obľúbených prímorských krajín, akými sú napríklad Turecko, Španielsko, Bulharsko, Cyprus, Grécko, Egypt, Taliansko, Tunis, Chorvátsko alebo Albánsko. Ďalšou možnosťou je cestovať a spoznávať viac než 500 destinácií letecky priamo z Košíc len s jedným prestupom. Navštívte naše webové stránky www.zkosicdosveta.sk, na ktorých isto nájdete inšpiráciu na vašu najbližšiu dovolenku, a to buď na takých exotických miestach, akými sú Zanzibar, Maldivy, Thajsko, Maurícius či Kapské Mesto, alebo v turisticky atraktívnych mestách v Spojených štátoch, ktorými sú napríklad Miami, New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Washington a mnoho ďalších.

Text a foto: Letisko Košice /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.