MENU

V Košiciach privítali 55 555. cestujúceho LOT-u!

Len dva roky po spustení linky spájajúcej Letisko Fryderika Chopina vo Varšave a letisko Košice v pondelok 4. júna z Košíc odletel 55 555. cestujúci na palube spoločnosti LOT Poľské Aerolínie.

Jubilejnou cestujúcou bola Miroslava Kubovčíková, ktorá získala od LOT-u voľnú letenku do Varšavy. Všetci cestujúci na lete LO 510 si zamaškrtili na sladkých muffinoch. Spoločnosť LOT dosiahla tento výnimočný úspech vďaka zvýšeniu frekvencie letov na linke Varšava – Košice. Letový poriadok s 11 letmi týždenne ponúka mnoho možností na komfortné cestovanie do Poľska i do celého sveta.

„55 555 prepravených cestujúcich od marca 2016 kedy bola linka otvorená je nepochybne veľkým úspechom pre LOT aj pre letisko Košice. Implementáciou našej stratégie ziskového rastu sa neustále snažíme pokryť dopyt zo strany cestujúcich, pretože nové linky otvárame pre nich. Tento skvelý výsledok dokazuje, že región východného Slovenska disponuje vysokým potenciálom na ďalší rast. Práve preto sme priebežne zvyšovali počet letov na linke Varšava – Košice, ktorý je aktuálne na čísle 11, pričom linka bola na počiatku jej prevádzky v ponuke len 6-krát týždenne. Sme schopní zabezpečiť pohodlné prestupné časy na našom domovskom letisku vo Varšave pre lety smerujúce do množstva destinácií v západnej Európe – ako napríklad v Nemecku, ši v Škandinávii – a severnej Amerike na letiská Newark, Los Angeles, Chicago a New York JFK,” povedal Adrian Kubicki, riaditeľ korporátnej komunikácie, LOT-u.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice povedal: „Sme nadšení, že dnes môžeme osláviť významný míľnik: 55 555 cestujúcich LOT-u v Košiciach. To, že LOT zvýšil počet letov na linke Varšava – Košice z pôvodných 6 na 11 letov týždenne je dôkazom toho, že Košice sú atraktívnou destináciou pre obchodných cestujúcich i pre cestujúcich letiacich za oddychom, a že naša spádová oblasť má ohromný potenciál na ďalší rast. Tešíme sa na pokračovanie produktívnej spolupráce so spoločnosťou LOT a prajeme jej ešte veľa spokojných cestujúcich a veľa šťastných pristátí v Košiciach!“

Košice boli jednou z 26 destinácií ktoré spoločnosť LOT otvorila v roku 2016. Odvtedy poľský národný dopravca ohlásil 58 nových liniek. To je výsledok dôsledného napĺňania stratégie ziskového rastu, podľa ktorej by spoločnosť LOT mala v roku 2020 prepraviť 10,5 milióna cestujúcich. Aktuálne s LOT-om lieta vyše 6,8 milióna cestujúcich ročne na palube 54 moderných lietadiel. 9 lietadiel typu Boeing 787 Dreamliner LOT využíva prevádzkovanie priamych letov z Varšavy na letiská New York JFK, Newark, Chicago, Toronto, Los Angeles, Peking, Tokio, Soul a taktiež na lety z Krakova do Chicaga a z Rzseszówa do Newarku. V máji 2018 LOT spustil nové linky z Budapešti do New Yorku a Chicaga a taktiež z Varšavy do Singapuru.

Poľská letecká spoločnosť LOT je moderná letecká spoločnosť spájajúca Novú Európu so svetom, ktorá poskytuje najkratšiu a najpohodlnejšiu cestu cez Varšavu – konkurenčný hub poskytujúci možnosť rýchleho prestupu – takmer 7 miliónom cestujúcich ročne do viac než 95 destinácií . Ako jediný letecký prepravca v regióne ponúka priame diaľkové lety do USA, Kanady, Číny, Japonska, Južnej Kórei a Singapuru, čím si buduje vedúcu pozíciu v strednej a východnej Európe. Disponuje jedným z najmladších lietadlových parkov v Európe a ako jediná letecká spoločnosť prevádzkuje všetky diaľkové lety najmodernejšími lietadlami na svete, Boeingami 787 Dreamliner. LOT je predovšetkým spoločnosť plná vášne a pozitívnej energie ľudí – medzi nimi piloti patriaci do čela svetového letectva, často majstri v mnohých leteckých športoch. LOT s 89-ročnými skúsenosťami, je tiež jednou z najstarších leteckých spoločností sveta, ako aj najviac medzinárodne známa poľská značka. O jeho uznaniu svedčia mnohé ocenenia od leteckých organizácií, médií a predovšetkým od cestujúcich.

Text a foto: Letisko Košice /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.