MENU

Z Bratislavy pribúdajú tri nové pravidelné linky

Letisko M. R. Štefánika očakáva podľa počtu naplánovaných dovolenkových charterových letov najlepšiu dovolenkovú sezónu v celej svojej histórii! Historicky rekordnú letnú sezónu zaznamenalo už vlani, počet nahlásených charterových letov však tento rok ešte stúpol o 37 % na vyše 2500 letov. Od júna sa začína hlavná letecká dovolenková sezóna. Len v júni pritom pribudnú z Bratislavy 3 úplne nové pravidelné letecké linky.

„Už v piatok 1. júna leteli cestujúci z Bratislavy prvýkrát novou pravidelnou linkou spoločnosti Ryanair do Eindhovenu v Holandsku. Od 13. júna pribudne nová sezónna pravidelná linka do Katánie na Sicílii (Smartwings) a od 28. júna bude spustená nová pravidelná linka do Dalamanu v Turecku (Ryanair),“ vymenoval nové pravidelné linky predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

V júni otvorí z Bratislavy 12 sezónnych pravidelných liniek aj letecká spoločnosť Smartwings, a to na ostrovy Rodos, Kréta, Zakyntos, Cyprus, Malta, Korfu, Malorka, do talianskych letovísk Olbia, Katania, Lamezia Terme, pribudnú aj linky do Burgasu či Malagy. Smartwings prevádzkuje sezónne pravidelné linky každoročne v letnom období od júna do októbra a je možné zakúpiť si na ne i samostatnú letenku na webovej stránke Smartwings.com

„Najviac nepravidelných dovolenkových charterových letov je naplánovaných z Bratislavy do Antalye v Turecku a späť, a to až 903. Nasleduje Hurghada v Egypte, Monastir v Tunisku, Burgas v Bulharsku, egyptské letovisko Marsa Alam, grécky Solún, Podgorica v Čiernej Hore či Heraklion na Kréte,“ doplnil Jozef Pojedinec.

Text a foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.