MENU

Samostatný štábny nácvik – Air Shield 2018

K naplánovaniu vzdušnej operácie a príprave operačných dokumentov nevyhnutných pre vykonanie veliteľsko-štábného cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk, Air Shield 2018, ktoré je najväčšou spoločnou výcvikovou aktivitou VzS OS SR v oblasti prípravy veliteľov, štábov a vojsk vo výcvikovom roku 2018, bol vo veliteľstve vzdušných síl za riadenia brigádneho generála Miroslava Lorinca, zástupcu veliteľa VzS OS SR v dňoch 22. a 23. mája 2018 vykonaný ďalší zo série samostatných štábnych nácvikov.

Primárnym cieľom bolo ukončiť poslednú fázu operačného plánovacieho procesu. Nácvik nadväzoval na predchádzajúce štábne nácviky vykonané v mesiacoch január až marec a komplexný štábny nácvik v apríli. Po rozpracovaní schváleného konceptu operácie bol zástupcom veliteľa VzS OS SR za prítomnosti veliteľov útvarov VzS OS SR (tk, vk, dk, plrb a kvrps) vykonaný brífing V. – Vyhlásenie AIR OPLAN.

Vydaním úloh veliteľom útvarov VzS OS SR bol vo vzdušných silách iniciovaný plánovací proces na taktickom stupni, ktorý bude vykonávaný prostredníctvom série štábnych nácvikov v útvaroch VzS OS SR s podporu veliteľstva VzS OS SR. Realizovateľnosť a kvalita plánovacieho procesu a spracovaných produktov bude preverená počas veliteľsko-štábného cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk, Air Shield 2018, v termíne 1. – 12. 10. 2018

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: pplk. Ondrej Boroš /r
Foto: rtn. Miroslava Indrová, Veliteľstvo vzdušných síl Zvolen, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.