MENU

Britský pridelenec obrany vo Zvolene

Pridelenec obrany Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska plukovník Michael Longstaff vo štvrtok 17. mája 2018 rokoval na Veliteľstve Vzdušných síl OS SR s veliteľom vzdušných síl generálmajorom Ľubomírom Svobodom.

Stretnutia sa zúčastnil aj veliteľ taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý a ďalší príslušníci veliteľstva. Hlavnou témou diskusie bolo cvičenie Slovak Hawk, na ktorom participujú slovenské vzdušné sily spolu s britskou stranou od roku 2007. Hovorilo sa aj o projekte Crash and Rescue a v neposlednom rade o účasti na leteckých dňoch na Slovensku, ako aj v Spojenom kráľovstve.

Plukovník Michael Longstaff v závere poďakoval generálmajorovi Svobodovi za prijatie a doterajšiu výbornú spoluprácu a ako pamiatku mu odovzdal dva obrazy so symbolmi Československej letky a Letky Royal Air Force. Generálmajor Svoboda mu následne venoval pamätnú plaketu.

Spoločné stretnutie, ktoré prebehlo v príjemnej a priateľskej atmosfére, bolo ukončené zápisom do kroniky veliteľstva vzdušných síl.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Veliteľstvo vzdušných síl Zvolen, Ozbrojené sily SR /r
Foto: rtn. Miroslava Indrová

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.