MENU

Letecko-metodická príprava výkonných letcov

a príslušníkov riadenia letovej prevádzky


Dňa 10. mája 2018 sa uskutočnila letecko-metodická príprava s výkonnými letcami veliteľského zboru, príslušníkmi riadenia letovej prevádzky, pilotmi pripravovanými na vystúpenie na verejnosti a pilotmi s kvalifikáciou na vykonávanie špeciálnych letov.

V úvode zamestnania predstavil náčelník Oddelenia leteckého výcviku VVzS podplukovník Adolf Daubner podrobný plán účasti prostriedkov VzS na leteckých dňoch v roku 2018. Následne bolo prerokované Nariadenie veliteľa VzS na vykonávanie letových ukážok na verejnosti vo VR 2018, tiež boli predstavené podmienky pre vykonávanie letových a statických ukážok a ustanovené posádky lietadiel pre ich vykonávanie.

Zhromaždenie pokračovalo vystúpením zástupcu Oddelenia bezpečnosti letov VVzS, v ktorom boli analyzované špecifické podmienky vykonávania letových ukážok a nároky kladené na zainteresované posádky lietadiel. Zástupca Inžiniersko-leteckej služby VVzS oboznámil prítomných s aktuálnym stavom schopnosti jednotlivých typov leteckej techniky a vyhliadkami na najbližšie obdobie do konca roka 2018. Inšpektor bezpečnosti letov vk Prešov prezentoval skúsenosti z vykonávania výcviku na vykonávanie letov na overovanie letovej spôsobilosti vrtuľníkov UH-60, ktorý absolvoval počas svojho výcviku v USA.

Zamestnanie bolo ukončené predstavením súčasného stavu budovania Letecko-lekárskeho centra v poliklinike MO SR na Sliači a diskusiou k aktuálnym otázkam preletov lietadiel pri rôznych verejných podujatiach, medzinárodných cvičeniach, ako aj k novelizácii leteckých predpisov a služobných pomôcok.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: pplk. Adolf Daubner /r
Foto: rtn. Miroslava Indrová, Veliteľstvo vzdušných síl, Ozbrojené sily SR

 

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.