MENU

Druhý najsilnejší apríl v histórii Bratislavy

Mesiac apríl 2018 sa stal z hľadiska počtu odbavených cestujúcich druhým najsilnejším aprílom od vzniku letiska v Bratislave. Počas štvrtého mesiaca roka vybavilo letisko 152 721 cestujúcich, čo predstavuje nárast až o 27 % v porovnaní s vlaňajším aprílom. O 35 percent vzrástla v apríli aj preprava leteckého nákladu, počet letov narástol o 34 percent.

„Počas prvých štyroch mesiacov roka vybavilo Letisko M. R. Štefánika spolu na prílete a odlete už viac ako 506-tisíc cestujúcich. Je to nárast o 21 % v porovnaní s rovnakým obdobím vlani,“ informoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

„Spomedzi zabehnutých liniek v prvých štyroch mesiacoch roka úspešne vzrástla preprava na linkách do Londýna, Kyjeva, Skopje či Prahy. Veľmi dobre sa ujali aj novšie linky, napríklad do Sofie, Varšavy či Bologne. V letných mesiacoch očakávame úspešný nástup nových pravidelných spojení, medzi ktorými sú populárne destinácie ako Burgas, Malta, Pafos i Thessaloniki (Solún),“ dodal Jozef Pojedinec.

V apríli sa na letisku uskutočnilo 2453 letov (+34 % oproti aprílu 2016), počas prvých štyroch mesiacov bolo spolu vybavených 7914 odletov a príletov (+17 %).

Text a foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.