MENU

Košice zaznamenali pätinový nárast cestujúcich

V priebehu prvých troch kalendárnych mesiacov tohto roka privítalo Letisko Košice 92 063 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 20 %, resp. o 15 230 cestujúcich. Len v samotnom marci 2018 letiskom prešlo 33 065 cestujúcich, čo je o 17 % viac v porovnaní s marcom 2017.

V prvom štvrťroku letisko Košice zaznamenalo 2295 pohybov lietadiel (nárast o 37 %). Súčet maximálnych vzletových hmotností všetkých vybavených lietadiel bol 39 369 ton maximálnej vzletovej hmotnosti (MTOW), čo je nárast o 38 %.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej k výsledkom uviedol: „Tento rok sa pre nás začal veľmi pozitívne, s 20-percentným rastom vybavených cestujúcich v prvom kvartáli. Ide o druhý najlepší začiatok roka v histórii letiska Košice. Za tento rast vďačíme najmä našim najnovším sieťovým dopravcom LOT Polish Airlines a Turkish Airlines. Obe tieto spoločnosti zaznamenali výrazný nárast prepravených cestujúcich v porovnaní s prvým kvartálom minulého roka, čo potvrdzuje rastúci záujem o lietanie z našej spádovej oblasti do celého sveta.“

Letné dovolenkové pobyty s odletom z Košíc už sú v predaji. Ponuka cestovných kancelárií podľa aktuálnych informácií zahŕňa týchto 18 destinácií v 10 krajinách: Antalya, Barcelona, Burgas, Ercan, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia Terme, Larnaca, Marsa Alam, Monastir, Palma de Mallorca, Olbia, Patras, Rijeka, Rodos, Thessaloniki, Tirana.

Do destinácií Burgas, Heraklion, Lamezia Terme, Larnaca, Palma de Mallorca a Rodos je možné zakúpiť si aj samostatné letenky, a to priamo na stránke leteckého prepravcu SmartWings.

Text a foto: Letisko Košice /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.