MENU

Vládny špeciál priviezol telo zosnulého vojaka

Vládny špeciál v piatok 16. februára krátko po desiatej hodine priviezol z Bosny a Hercegoviny telo zosnulého slovenského vojaka majora Petra Pavlovského, ktorý minulý týždeň zomrel v miestnej nemocnici po náhlom zhoršení zdravotného stavu.

„V prvom rade by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť najbližšej rodine zosnulého. Ako minister obrany si neviem predstaviť horšiu chvíľu, ako je táto. Major Pavlovský slúžil v ozbrojených silách celý svoj profesionálny život  24 rokov, bol to zodpovedný a svedomitý profesionál. Česť jeho pamiatke,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

Na letisku v Sarajeve vzdali hold mjr. Pavlovskému spolu ministrom obrany Petrom Gajdošom aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky gen. Milan Maxim a zástupca veliteľa Strategického centra krízového manažmentu Ozbrojených síl Slovenskej republiky plk. Jozef Svitka.

Strata nášho kolegu, priateľa, vojaka pri plnení úloh sa nás hlboko dotýka. Išlo o mladého človeka a jeho strata je pre nás citeľná a ešte viac pre jeho rodinu, priateľov a kolegov. Dovoľte mi, aby som im aj touto cestou vyjadril úprimnú sústrasť,” povedal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim. „Prišli sme o kolegu, ktorý bol veľmi zodpovedný a spoľahlivý a svoje úlohy plnil vždy naplno,” dodal veliteľ slovenského kontingentu v EUFOR ALTHEA pplk. Daniel Draganovský.

Major Peter Pavlovský slúžil ako profesionálny vojak v Ozbrojených silách Slovenskej republiky celkovo 24 rokov, naposledy na Veliteľstve Pozemných síl OS SR v pozícii vedúceho staršieho dôstojníka. V operáciách medzinárodného krízového manažmentu pôsobil už v minulosti, konkrétne dvakrát v Afganistane v operácii ISAF aj Resolte Support. Následne bol v auguste 2017 vyslaný do operácie ALTHEA v Bosne a Hercegovine, kde mal plniť úlohy v rámci rotácie po dobu jedného roka.

Vzdať úctu zosnulému majorovi môžu kolegovia a verejnosť aj v priestoroch Siene slávy Ministerstva obrany Slovenskej republiky v Bratislave a Veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Trenčíne, kde boli zriadené kondolenčné miestnosti.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a video: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ján Koller – MO SR

Súvisiaci článok:
Vojaci sa rozlúčili s kolegom mjr. Petrom Pavlovským

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.