MENU

V Bratislave otvorili výstavu Pestré Bulharsko

Návštevníci Letiska M. R. Štefánika v Bratislave si môžu od dnes pozrieť v odletovej hale letiska výstavu 40 fotografií s názvom Pestré Bulharsko (Colorful Bulgaria). Výstavu organizuje Veľvyslanectvo Bulharskej republiky na Slovensku pri príležitosti predsedníctva Bulharska v Rade EÚ.

Na prízemí verejnej časti odletovej haly letiska vystavuje štyridsiatku obrazov najmä autor Ladislav Cvetkov. Jeho fotografie, ako aj snímky iných autorov zachytávajú typické bulharské farby miest, akými sú Sofia, Veliko Tarnovo, Plovdiv, Ruse a iné. Autori fotografiami zobrazujú krásy bulharských hôr a mora, folklórne tradície, keramiku či umenie. Ukazujú súčasnú, ale aj minulú tvár Bulharska.

V Termináli všeobecného letectva, ktorí využívajú prevažne súkromní klienti či štátne delegácie, sa prezentuje bulharský umelec Peter Marinov s približne dvadsiatkou obrazov zhotovených prevažne technikou olejomaľby. Zobrazuje krásy bulharských miest a prírody. Medzi jeho dielami možno zbadať starobylé bulharské mestá Boženci a Etera.

„Veľmi sa teším z tejto spoločnej spolupráce bratislavského letiska a bulharskej ambasády, vďaka ktorej priblížime ľuďom Bulharsko. Dúfame, že Slováci využijú priame letecké spojenia z Bratislavy do našej krajiny, ktorá v 1. polroku roka 2018 predsedá Rade Európskej únie. Radi privítame Slovákov aj tento rok na dovolenkách v našej krajine,“ vyjadrila sa Yordanka Chobanova, veľvyslankyňa Bulharskej republiky na Slovensku počas otvorenia výstavy.

„Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave môžu cestujúci využiť priame linky do Bulharska, a to linku spoločnosti Wizz Air do hlavného mesta Sofie, ale aj novú priamu linku do Burgasu, ktorú od konca marca spúšťa spoločnosť Ryanair. Bulharsko je jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov, preto sme radi, že aj prostredníctvom výstav môžu návštevníci letiska túto krajinu o čosi viac spoznať,“ vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec.

Výstava v priestoroch letiska potrvá do 31. marca 2018.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Letisko Bratislava /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.