MENU

Na letisku Bratislava pribudli informačné totemy

Na bratislavskom letisku M. R. Stefánika pribudla "smart" novinka, ktorá turistom uľahčí úvodnú orientáciu v hlavnom meste. Vďaka novým informačným dotykovým totemom majú návštevníci slovenskej metropoly možnosť vyhľadať si dôležité informácie o destinácii hneď po prílete.

Úspešná spolupráca bratislavského letiska a Bratislavskej organizácie cestovného ruchu / Bratislava Tourist Board (BTB) opäť vyústila do vydareného projektu. V príletovej hale letiska sa podarilo umiestniť dve praktické pomôcky pre turistov, ktoré im uľahčia úvodnú navigáciu v meste. Dotykové totemy slúžia na vyhľadávanie praktických a užitočných informácií o destinácii, zároveň títo „smart sprievodcovia“ prezentujú top ponuku Bratislavy a jej najväčšie lákadlá.

„Uvedomujeme si význam a dôležitosť prvého dojmu, ktorý návštevník nadobudne pri príchode do destinácie. Preto sme veľmi radi, že si vďaka dotykovým totemom môže návštevník hneď po príchode vyhľadať autobusové spojenie, kontakt na taxi službu, mapu Bratislavy alebo iné dôležité informácie, čo mu uľahčí fungovanie v meste hneď v úvode,“ uviedla predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Jednoduché intuitívne menu na dotykovom displeji rozdeľuje ponúkané informácie do kategórií podľa obsahovej náplne. Redakčný systém je prepojený so stránkou www.visitbratislava.com, obsah údajov, ktoré totemy poskytujú, je tak neustále aktualizovaný. Okrem praktických informácií o dopravných spojeniach, taxislužbách, požičovniach áut, zdravotníckych strediskách či úschovniach batožiny má návštevník možnosť dozvedieť sa všetko o turistickej ponuke Bratislavy. Kalendár kultúrnych podujatí, výber reštaurácií a podnikov, top atraktivity a akcie sú samozrejmosťou. Návšteva Bratislavy sa automaticky stáva výhodnejšou s využitím turistickej zľavovej karty Bratislava Card – City & Region. Všetko potrebné o výhodách karty a jej použití si návštevník tiež nájde v ponuke.

„Dotykové informačné totemy sa nachádzajú vo verejnej časti príletovej haly letiska. Sú tak dostupné a ľahko viditeľné cestujúcim ihneď po prílete, využiť ich však môžu aj všetci návštevníci letiska. Okrem informácií o Bratislave totiž ponúkajú aj prehľad všetkých pravidelných leteckých liniek s odletom z Bratislavy,“ doplnila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková.

Bratislava je počas zimného letového poriadku priamo dostupná z 26 destinácií sveta a počas letného letového poriadku je to dokonca až 49 destinácií. V roku 2017 prešlo letiskom 1 942 069 cestujúcich, čo je 3. najvyššie číslo v histórii letiska a najviac cestujúcich za posledných 9 rokov. V hektických letných mesiacoch, keď je letisko plné pasažierov, je návštevníkom Bratislavy k dispozícii aj pracovník BTB na informačnom stánku priamo na letisku.

Text a foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.