MENU

Tretí najlepší rok pre Letisko Bratislava

Historický rekord pri preprave carga


Letisko M. R. Štefánika v Bratislave dosiahlo v roku 2017 tretí najvyšší prevádzkový výsledok v celej svojej histórii a zároveň najvyšší výsledok za posledných 9 rokov. Vlani vybavilo bratislavské letisko spolu 1 942 069 pasažierov, čo je o 11 % viac ako rok pred tým. Historický rekord dosiahlo pri preprave leteckého nákladu.

„V roku 2017 sme sa priblížili k hranici dvoch miliónov cestujúcich. Zaznamenali sme rekordnú dovolenkovú sezónu, počas ktorej narástla nepravidelná charterová doprava až o 35 percent. Vďaka piatim novým linkám a širšej sieti pravidelných liniek narástla aj pravidelná doprava o tri percentá,“ zhodnotil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec.

„Zaznamenali sme zároveň historický rekord prepravy leteckého nákladu. V roku 2017 sme odbavili 26 246 ton carga, čo je najvyššia hmotnosť prepraveného nákladu od vzniku letiska,“ doplnil Jozef Pojedinec.

Na Letisku M. R. Štefánika sa vlani uskutočnilo 27 322 letov. Počet odletov a príletov narástol v porovnaní s vlaňajškom o šesť percent.

Najviac cestujúcich cestovalo v roku 2017 z Letiska M. R. Štefánika do destinácií Londýn, Dublin, Antalya, Miláno a Moskva a z nich do Bratislavy.

Najväčším dopravcom je spoločnosť Ryanair, ktorá z Bratislavy a do nej prepravila viac ako milión cestujúcich. Z hľadiska počtu prepravených cestujúcich nasledujú spoločnosti Travel Service, Wizz Air, Pobeda, flydubai, České aerolínie a Air Cairo.

Text a foto: Letisko Bratislava /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.