MENU

Letecké novinky v Bratislave v roku 2018

Slovenských cestujúcich, a nielen ich, čakajú v roku 2018 viaceré zmeny v leteckej doprave. V roku 2018 budú môcť využiť z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave až 6 úplne nových pravidelných leteckých liniek a 1 novú pravidelnú charterovú linku. Od polovice januára zase vstúpia do platnosti nové pravidlá prepravy príručných batožín spoločnosti Ryanair.

Nová letecká spoločnosť príde s linkou do Gruzínska
Slovákom sa otvorí možnosť spoznať zakaukazskú krajinu. Príchod na slovenský trh oznámila spoločnosť Georgian Airways, ktorá začne od 27. marca 2018 prevádzkovať pravidelné lety z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave do gruzínskeho Tbilisi a späť s frekvenciou 2 x týždenne, vždy v utorok a v piatok. Cena leteniek je pritom mimoriadne atraktívna – spiatočnú letenku možno kúpiť už od 169 €!

Ďalšia nová linka z Bratislavy do Londýna
Okrem možnosti využiť letecké spojenie Ryanairom do Londýna-Stanstedu 12 x týždenne (ráno a večer) sa cestujúcim zo Slovenska a okolia tento rok ešte rozšíria možnosti letov do hlavného mesta Spojeného kráľovstva. Úplne novú linku z Bratislavy do Londýna-Lutonu otvorí spoločnosť Wizz Air od 25. marca 2018. Lietať sa bude každý deň, 7 x týždenne. Od mája navyše na trasu nasadí Airbus A321 s kapacitou až 230 cestujúcich.

4 nové linky Ryanairu do dovolenkových letovísk
Burgas v Bulharsku, Malta, Pafos na Cypre, Solún v Grécku. To sú 4 nové destinácie, kam začne v roku 2018 lietať z Bratislavy dopravca Ryanair. Lety spustí rovnako od začiatku letného letového poriadku, teda od konca marca 2018. V porovnaní s minuloročným letom bude novou aj linka do Bologne v Taliansku, kam dopravca spustil lety len koncom októbra 2017.

Počas leta aj na Sicíliu
Letecká spoločnosť Smartwings, ktorá zabezpečuje v letnom dovolenkovom období pravidelné charterové lety do dovolenkových letovísk, doplní do svojej ponuky letov tento rok aj destináciu Catania na Sicílii. Letenky si tak možno zakúpiť aj individuálne cez webovú stránku spoločnosti rovnako ako do 15 ďalších destinácií vrátane Kréty, Zakynthosu, Gran Canarie, Menorcy či Tel Avivu.

Od 15. januára 2018 mení Ryanair prepravné podmienky batožiny
Vaša väčšia príručná batožina bude Ryanairom prepravená v podpalubí. Odovzdáte ju však až pri nástupe do lietadla, preto si ju vezmete so sebou aj pri prechode bezpečnostnou kontrolou. Preto sa na ňu vzťahujú všetky prepravné podmienky ako na príručnú batožinu vrátane zakázaných predmetov či limitov na tekutinu. Už od 15. januára 2018 budú platiť nasledovné zmeny:
– Iba cestujúci, ktorí si zakúpili prioritný nástup (tzv. Priority Boarding), si budú môcť na palubu lietadla vziať 2 kusy príručnej batožiny. Platí to aj pre služby Plus, Flexi Plus a Family Plus. (Poznámka – Prioritný nástup si možno zakúpiť za 5 € v čase rezervácie letenky, alebo dodatočne za 6 € až do 1 hodiny pred odletom.)
– Všetci ostatní cestujúci, tzn. tí, ktorí si nezakúpili prioritný nástup, si budú môcť na palubu vziať len 1 kus malej príručnej batožiny (35 x 20 x 20 cm – kabelka, taška, notebook, igelitka), zatiaľ čo ich druhý kus príručnej batožiny (väčší kufor na kolieskach – 55 x 40 x 20, prípadne väčšia cestovná taška či batoh) bude zdarma označený pri nástupnej bráne a ten následne odovzdáte pri nástupe do lietadla a bude umiestnený do podpalubia lietadla.
Ryanair zároveň znižuje poplatok za podanú batožinu zo súčasných 35 € na 25 € a zvyšuje jej hmotnosť z 15 kg na 20 kg. Poplatok platí pri rezervácii vopred cez webovú stránku, na letisku sa platí doplatok.

Text a foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.