MENU

Aj tento rok zavítal svätý Mikuláš do Zvolena

Mikulášku, dobrý strýčku,
modlím sa ti modlitbičku,
zlož tú svoju plnú tašku,
daj nám z darov tvojich trošku...

Aj takáto pieseň a mnohé ďalšie sa šírili dňa 3. decembra 2017 v priestoroch kaplnky Veliteľstva vzdušných síl OS SR vo Zvolene. Dôvodom bola už tradičná, a predsa pre tých najmenších stále jedinečná, najočakávanejšia udalosť pred Vianocami, a to príchod sv. Mikuláša.

Čakanie na Mikuláša a ešte viac na darčeky vypĺňal otec Marko, ktorý prítomným deťom a ich rodičom spríjemňoval čas žartovným slovom a vnášal tak príjemnú atmosféru do chvíľ čakania.

Za zvuku fanfár vstúpil Mikuláš a jeho pomocníci do kaplnky a zrazu všetko stíchlo. Len v očiach tých najmenších tichučko naďalej iskrili hviezdičky radosti a očakávania. A priniesol. Veľkú poľnú plnú sladkých prekvapení.

V priebehu pár sekúnd už pred Mikulášom poslušne, trpezlivo i nedočkavo postávali rozradostené deti. Po miestnosti sa začali šíriť verše rôznych básničiek, piesní, kolied, ba niekedy to vyzeralo skoro ako na talentovej súťaží. Menšie deti Mikulášovi venovali aj vlastnoručne vyrobený obrázok, no a tie menej smelšie ho potešili svojím úsmevom. Aj to niekedy postačí, aby sa v nás dospelých prebudili spomienky na naše detstvo a vrátili sme sa o niekoľko rokov späť.

Bol to vskutku neuveriteľný a ťažko opísateľný zážitok. Mikuláš prišiel k dobrým deťom. Nebral ohľad na vek, nepýtal sa na vyznanie či „nevyznanie,“ ba aj niektoré výkony bral „s úsmevom popod fúz: „V úprimnom prežívaní prítomnosti, v schopnosti tešiť sa z maličkosti, ba aj v mnohom inom naše vlastné deti môžu nám byť vzorom.“ Po tejto vskutku rozprávkovej chvíli sa svätý Mikuláš rozlúčil a zaželal deťom veľa zdravia, úspechov v školách, škôlkach, ako aj veľa Božích milostí a požehnania.

Za tento krásny okamih patrí za všetky deti veľké sladké „ďakujem“ našim vojenským duchovným z veliteľstva vzdušných síl, tiež Krídla velenia, riadenia a prieskumu Zvolen a nepochybne študentom teológie z Kňazského seminára v Badíne.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Veliteľstvo vzdušných síl Zvolen, Ozbrojené sily SR /r

Súvisiace články:
Slovenský Mikuláš vykúzlil úsmevy na tvárach Sarajevských detí
Svätý Mikuláš vo vrtuľníkovom krídle
Mikuláš 2017

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.