MENU

Z Bratislavy letecky do Austrálie či Južnej Kórey!

Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave sa cestujúci dostanú len s jediným prestupom už aj do Číny, Austrálie, Singapuru, Južnej Kórey, ale aj do Vietnamu či na Filipíny. Umožní to codeshare dohoda medzi leteckou spoločnosťou flydubai a Emirates, ktorá začne od 8. novembra 2017 platiť aj pre lety z Bratislavy. Cestujúci sa tak letecky z Bratislavy s prestupom v Dubaji dostanú do desiatok svetových destinácií!

Cestujúci z Bratislavy budú môcť s prestupom v Dubaji využiť nielen súčasnú sieť liniek flydubai, ktorá už teraz umožňuje prestupné lety z BTS napríklad do thajského Bangkoku, na Maldivy, Zanzibar, do Ománu, na Srí Lanku a do desiatok ďalších destinácií, ale vďaka službe „zdieľania kódu – codeshare“ budú môcť využiť už aj sieť liniek spoločnosti Emirates. To všetko v rámci jednej letenky a s batožinou, ktorá smeruje z Bratislavy až do cieľovej destinácie cestujúceho.

„Austrália, Singapur, Vietnam, Taiwan, Malajzia, Indonézia, India, Saudská Arábia, ale aj Seychely, Maldivy, Kuvajt či dokonca Južná Afrika sú od zajtra dostupné pohodlne z Bratislavy vďaka spolupráci flydubai a Emirates,“ vymenoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec.

Výpočet destinácií, kam možno letieť z Bratislavy s prestupom v Dubaji, sa tak od 8. novembra 2017 výrazne rozšíri. Zahŕňať bude lety do štátu Bangladéš, na Filipíny, ale aj do exotickej Ugandy, Tadžikistanu, Somálska, Eritrey, tiež do Sydney, Brisbane či Aucklandu a do vyše stovky ďalších miest.

Rozšírenú ponuku letov prinášajú letecké spoločnosti flydubai a Emirates. Aerolínie nadviazali spoluprácu na princípe codeshare, čo znamená, že cestujúci môžu pri rezervácii leteniek využiť sieť liniek oboch leteckých spoločností. Spoluprácu na princípe codeshare oznámili dve arabské aerolínie v júli, pričom prvú fázu, ktorá zahŕňala sprístupnenie služby z/do 29 destinácií, spustili od 2. októbra 2017. Druhú fázu, v rámci ktorej sa codeshare dohoda rozšíri na ďalších 16 destinácií vrátane Bratislavy, spustia od 8. novembra 2017.

Letenky z Bratislavy a späť si možno v rámci codeshare zakúpiť aj na lety v sieti Emirates, a to cez webovú stránku www.flydubai.com, cez kontaktné centrum alebo cez zastúpenie leteckej spoločnosti na Slovensku – CK Blue Sky Travel. Cestujúci spoločnosťou Emirates si zase môžu zakúpiť letenky aj v rámci siete liniek flydubai s odletom z Bratislavy či príletom do nej.

„Codeshare cestujúci, ktorí letia s flydubai, získavajú balík výhod Emirates. Ten zahŕňa podmienky prepravy batožiny, ktoré platia pre Emirates, bezplatné občerstvenie, a to pre cestujúcich v ekonomickej aj biznis triede,“ vymenúva výhody spoločnosť flydubai.

„Cestujúci už poznajú mnoho výhod, ktoré prináša letisko v Dubaji ako medzinárodný letecký hub s možnosťou prestupných spojení. Od dnes umožníme objavovať svet cestujúcim z ďalších 16 destinácií, a to vďaka spolupráci, ktorá prináša cestujúcim jedinečnosť každej leteckej spoločnosti,“ vyjadril sa riaditeľ flydubai Ghaith Al Ghaith.

Výber z destinácií, ktoré budú dostupné z Bratislavy s prestupom v Dubaji:
letisko Changi Singapur
Kuala Lumpur, Malajzia
Jakarta, Indonézia
Bali
Male, Maledivy
Seychely
Maurícius
Manila, Filipíny
Cebu, Filipíny
Dháka, Bangladéš
Hanoi, Vietnam
Hong Kong, Čína
Taipei, Taiwan
Peking, Čína
Šanghaj, Čína
Inčchon, Južná Kórea
Narita, Japonsko
Kansai, Japonsko
Sydney, Austrália
Brisbane, Austrália
Adelaide, Austrália
Melbourne, Austrália
Perth, Austrália
Bombaj, India
Nai Dillí, India
Chennai, India
Kalkata, India
Trivandrum, India
Hajdarabád, India
Johannesburg, Južná Afrika
Bahrajn, Bahrajn
Kuvajt, Kuvajt
Rijád, Saudská Arábia
Džidda (Jeddah), Saudská Arábia
Medina, Saudská Arábia
Teherán, Irán
Dammám, Saudská Arábia

Text Letisko Bratislava /r
Foto: Emirates, flydubai

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.