MENU

Zimný letový poriadok na letisku Košice

V nedeľu 29. októbra vstupuje do platnosti zimný letový poriadok 2017/2018. Z Košíc sa bude na pravidelných linkách lietať do 9 destinácií, čo je rovnaké číslo ako počas predchádzajúcej zimy.

Dvaja najnovší sieťoví dopravcovia – Poľské Aerolínie LOT a Turkish Airlines, ktorí začali lietať do Košíc v priebehu roka 2016, – zvyšujú počet letov z Košíc do svojich „hubov“ v porovnaní s minuloročným zimným letovým poriadkom: LOT bude lietať do Varšavy 8-krát týždenne (2 lety navyše) a Turkish Airlines do Istanbulu 4-krát týždenne (1 let navyše).

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej: „Počas nadchádzajúcej zimnej sezóny bude z Košíc v ponuke vyše 60 pravidelných letov týždenne na palube 5 dopravcov. Pre leteckú dostupnosť východného Slovenska je nenahraditeľná konektivita prostredníctvom sieťových aerolínií. Tie prinášajú viaceré atraktívne novinky, napr. Berlín (LOT), Phuket (Turkish Airlines) či Seychely (Austrian Airlines).“

České aerolínie zvyšujú počet letov na vnútroštátnej linke Košice – Bratislava. K 6 týždenným frekvenciám (pondelok, streda a piatok ráno a večer) pribudnú popoludňajšie lety v utorok a vo štvrtok.

Taktiež sa mení letový poriadok na linke spoločnosti Wizz Air do Kolína, ktorá bude prevádzkovaná vždy v pondelok a piatok ráno. To bude výhodnejšie jednak pre služobné cesty pracovníkov IT spoločností, ako aj pre turistov smerujúcich na víkendové pobyty do jedného z najkrajších nemeckých miest, resp. pre nemeckých turistov objavujúcich východné Slovensko.

Celkový prehľad destinácií a frekvencií v zimnom letovom poriadku 2017/2018













Destinácia

Dopravca

Frekvencia

Viedeň

Austrian Airlines

10x týždenne

Bratislava

České aerolínie

8x týždenne

Praha

České aerolínie

18x týždenne

Londýn Luton

Wizz Air

7x týždenne

Doncaster Sheffield

Wizz Air

2x týždenne

Kolín

Wizz Air

2x týždenne

Tel Aviv

Wizz Air

2x týždenne

Varšava

LOT Polish Airlines

8x týždenne

Istanbul

Turkish Airlines

4x týždenne

Hoci kalendárne leto na Slovensku je už na konci, s odletmi z Košíc sa leto nekončí. Šéf marketingu letiska Košice, Juraj Toth: “Pre dovolenkových cestujúcich z našej spádovej oblasti tu máme perfektnú správu: už viac nemusia mrhať drahocenným časom trmácaním sa na iné letiská. Množstvo okúzľujúci slnečných destinácií ako napríklad Dubaj, Maldivy, Thajsko či Seychely je teraz dostupných s odletom z Košíc za mimoriadne výhodné ceny, rovnako ako viacero destinácií v USA. Viac informácií prinášame na stránke: www.zkosicdosveta.sk.“

Tí cestovatelia, ktorí si už plánujú dovolenku pre leto 2018, môžu do svojich plánov zahrnúť aj jednu novú destináciu. Český dopravca Smartwings totiž oznámil, že na sezónnej pravidelnej linke bude lietať z Košíc do cyperskej Larnacy, a to v období od 11. 6. – 27. 9. 2018.

Text: Letisko Košice /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.