MENU

Bránami Letiska Košice v roku 2022

prešlo už 500 000 cestujúcich


Letisko Košice dosiahlo obrovský úspech a po dvoch rokov pandémie sa počtom prepravených cestujúcich priblížilo k svojmu najsilnejšiemu roku 2019. V stredu 23. novembra totiž prešla bránami letiska jubilejná 500 000. cestujúca v roku 2022.

Tento dôležitý míľnik sa nezaobišiel bez osláv a dobrej nálady. Ako symbolické poďakovanie všetkým cestujúcim sa letisko rozhodlo pripraviť program s občerstvením a veľkolepým privítaním jubilejnej cestujúcej. Stala sa ňou pani Eva, ktorá dnes odlietala z Košíc do Norimbergu so spoločnosťou Austrian Airlines.

Letisko ju prekvapilo skvelou správou počas check-inu a obdarovalo ju kreditom 500 € na kúpu letenky do ktorejkoľvek z viac ako 300 destinácií z Košíc podľa vlastného výberu. Ku gratuláciám sa pripojila aj spoločnosť Austrian, ktorá jej venovala voucher na spiatočnú letenku z Košíc do ktorejkoľvek z ponúkaných destinácií v rámci Európy.

Slávnostnú atmosféru si užila nielen výherkyňa, ale aj všetci cestujúci, ktorí sa dnes rozhodli letieť práve z letiska Košice – čakali na nich mafiny, torta, skvelá hudba a iné zábavné aktivity či promotéri.

Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: „Je to obrovský úspech, že už teraz v novembri môžeme na našom letisku privítať 500-tisíceho cestujúceho. Veľká vďaka patrí všetkým cestujúcim, ktorí pravidelne lietajú linkami z Košíc a sú dôkazom veľkého záujmu o letecké cestovanie z metropoly východného Slovenska. Narastajúci počet cestujúcich je pre nás motiváciou a pomáha nám rozširovať ponuku destinácií a oslovovať nové letecké spoločnosti. Posledné dva roky boli pre nás výzvou z viacerých hľadísk, preto sa dnes tešíme, že vynaložené úsilie prinieslo svoje výsledky nielen na pôde letiska, ale aj v oblasti ekonomiky a turizmu na východnom Slovensku. Ďakujem aj našim partnerom a zamestnancom, ktorí nám umožnili dosiahnuť tento významný míľnik 500 000 cestujúcich. Urobíme maximum pre to, aby sme boli v roku 2023 minimálne rovnako úspešní ako tento rok.”

Po úspešnej charterovej sezóne tak letisko oslávilo ďalší obrovský úspech, na ktorom má nepochybne zásluhu aj spoločnosť Austrian Airlines. Aj vďaka vysokej frekvencii letov do Viedne – v letnej sezóne 14x týždenne a v aktuálnej zimnej sezóne 12x do týždňa – a následne do širokej siete destinácií v Európe, USA a Kanade dokázalo letisko odbaviť takýto enormný počet cestujúcich. Výrazne k tomu dopomohli aj ďalšie pravidelné linky z Košíc do európskych destinácií, ktoré zaznamenali nárast počtu cestujúcich a potvrdili tak zvýšený záujem o lety z Košíc do sveta.

Text a foto: Letisko Košice /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.