MENU

LPS SR: Júlová letecká doprava je zase o krok bližšie k predcovidovým číslam

Za prvých 7 mesiacov tohto roku preletelo vzdušným priestorom Slovenskej republiky 236 371 lietadiel. To je o 117% percent viac ako za rovnaké obdobie roku 2021, kedy slovenským vzdušným priestorom preletelo 109 323 lietadiel. Rástli všetky kategórie – prílety, odlety, prelety ale aj domáce lety.

„Som rád, že opäť sme sa priblížili k predcovidovým číslam. Ľudia chcú po covidom vynútenej dovolenkovej prestávke opäť cestovať leteckou dopravou a my to jednoznačne vidíme aj v náraste prevádzky vo vzdušnom priestore Slovenskej republiky. Verím, že tento trend zotrvá aj po letnej dovolenkovej sezóne,“ zhodnotil riaditeľ štátneho podniku Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky (LPS SR) Martin Kabát.

Letiská riadené LPS SR v Bratislave, Košiciach, Poprade, Žiline a v Piešťanoch najviac využívali letecké spoločnosti Ryanair, Wizz Air, European Air Transport, Austrian Airlines či Smartwings.

Najviac príletov a odletov, až 2143 pohybov, v tomto roku evidujú letiská v mesiaci júl, čo predstavuje v porovnaní s júlom 2019 len o necelých 8 % nižšiu prevádzku.

Text a foto: Letové prevádzkové služby SR /r
Ilustračné foto: Jiří Kučírek

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.