MENU

Veliteľské zhromaždenie veliteľa 11. brigády

Dňa 21. októbra 2021 bolo, v súlade s Plánom prípravy protilietadlovej raketovej brigády a Plánom činnosti 11. brigády Vzdušných síl OS SR na mesiac október, vykonané Veliteľské zhromaždenie veliteľa 11. brigády v Nitre. Za veliteľstvo vzdušných síl OS SR prijali pozvanie zástupca veliteľa VzS, brigádny generál Ladislav Dovhun, a náčelník PVO, podplukovník Ján Bálint.

Hlavným cieľom tohto zamestnania bolo vykonať komplexné vyhodnotenie plnenia úloh brigády vo výcvikovom roku 2020 a rovnako vyhodnotenie plnenia úloh v 1. polroku 2021. V rámci jednotlivých prezentácií a odborných prednášok si zúčastnení vyhodnotili previerky bojovej pohotovosti, prešli prehľad cvičení plánovaných na najbližšie obdobie a objasnili hlavné úlohy a ich plnenie v nasledujúcom výcvikovom roku 2022 – 2023. Pozornosť sa upriamila aj na plnenie úloh v súvislosti s Covid-19. Dopoludňajšia časť programu bola ukončená udelením pamätných plakiet, ďakovných listov a príhovorom brigádneho generála Ladislava Dovhuna.

Druhá časť programu sa niesla v duchu diskusie na tému modernizácie protivzdušnej obrany a záverečné slovo si vzal veliteľ 11. brigády plukovník Jozef Paňko. Veliteľské zhromaždenie zvýšilo informovanosť a odborné vedomosti jeho účastníkov v rôznych oblastiach vojenského života a tiež vo vybraných sférach prípravy vojsk.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: por. Mgr. et Mgr. Mária Vilímková, 11. brigáda Vzdušných síl Nitra, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.