MENU

So zimným letovým poriadkom viac spojení

z Letiska Bratislava


Prechodom z letného na zimný čas sa od nedele zmenil v letectve letný letový poriadok na zimný letový poriadok. V zimnom letovom poriadku, ktorý platí od 31. októbra 2021 a bude platiť do soboty 26. marca 2022, budú môcť cestujúci z Bratislavy využiť 22 pravidelných leteckých liniek do 20 destinácií a 2 chartrové linky do zimných dovolenkových destinácií. Úplnou novinkou v ponuke budú pravidelné lety do Kodane a na ostrov Lanzarote.

Pravidelné lety s Ryanair, Wizz Air, Air Cairo a Smartwings: Spolu 22 pravidelných liniek budú počas zimného letového poriadku prevádzkovať 4 letecké spoločnosti a to Ryanair, Wizz Air, Air Cairo a Smartwings. Obnovené by mali byť aj lety ruskej spoločnosti Pobeda, zrejme však nie skôr ako v januári 2022.

Z Bratislavy budú priamym leteckým spojením v zime 2021/22 dostupné krajiny: Belgicko, Bulharsko, Dánsko, Egypt, Grécko, Holandsko, Írsko, Malta, Omán, Severné Macedónsko, Spojené arabské emiráty, Španielsko, Taliansko, Ukrajina, Spojené kráľovstvo. Ak sa situácia zlepší, tak do tohto zoznamu pribudne aj Ruská federácia. Celkovo sa teda z bratislavského letiska bude lietať do 16 krajín.

Tri nové spojenia: 24. októbra z Letiska Bratislava slávnostne vypravili prvých cestujúcich na novej linke do Dubaja, ktorú túto zimu prevádzkuje spoločnosť Smartwings s frekvenciou 1x týždenne, každú nedeľu. Linka bude premávať až do konca zimného letového poriadku, posledný let je plánovaný na 28. marca 2022. Už v pondelok 1. novembra sa uskutoční inauguračný let novej linky do Kodane, ktorú od zimného letového poriadku spúšťa spoločnosť Ryanair. Slovensko tak opäť získa spojenie s dánskou metropolou po viac ako 14 rokoch, keď v roku 2007 linku naposledy prevádzkovala spoločnosť Sky Europe Airlines.

Už 6. novembra zase bratislavské letisko vypraví prvých cestujúcich, ktorí túžia po exotike a rozhodli sa navštíviť kanársky ostrov Lanzarote. Spolu s egyptskou Hurghadou, Salalahom v Ománe a Dubajom tak bude Lanzarote dopĺňať ponuku zimných prímorských destinácií.

Do ponuky sa vrátia ďalšie linky:

Letecké spoločnosti po úplnom prerušení letov cez pandémiu obnovujú svoje linky len postupne, aj s ohľadom na špecifiká a vývoj situácie v jednotlivých krajinách. V prichádzajúcom zimnom letovom poriadku bude z Bratislavy obnovených ďalších 7 pravidelných spojení, a to do Bologne, Eindhovenu, Milána, Sofie, Ľvova, Solúna a Moskvy. Na najvyťaženejších spojeniach zároveň pribúdajú ďalšie týždenné frekvencie a letové poriadky sa zahustia (napr. Londýn a Dublin budú opäť prevádzkované denne, frekvencia sa zvyšuje pri letoch do Birmighamu, Kyjeva i Manchesteru).

„Tešíme sa, že na zimu 2021/22 môžeme konštatovať obnovenie už 21 z pôvodných 29 liniek, ktoré boli v ponuke poslednú zimu pred pandémiou (v sezóne 2019/20). Zároveň k nim pribudnú 2 úplne nové letecké spojenia, a to do Kodane v Dánsku, kde bude možné letieť každý pondelok a piatok a na jeden z Kanárskych ostrovov, na Lanzarote, kam budú lety smerovať každú sobotu už od 6. novembra,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Dušan Keketi.

Charterové lety do Ománu, Egypta i na Maldivy:

Charterové lety z Bratislavy do Ománu/Salalah sa začínajú túto zimu už v novembri (6. 11.) a premávať budú každú sobotu. Do egyptskej Hurghady je možné cestovať pravidelnou linkou spoločnosti Air Cairo každý piatok a charterovými letmi v rámci pobytov zakúpených u cestovných kancelárií, rovnako každý piatok (prevádzkuje Smartwings). Letisko eviduje aj plánovaný charterový let na Maldivy, ktorý má byť vypravený na 1. sviatok vianočný.

Zimný letový poriadok 2021/2022 – pravidelné lety z Letiska M. R. Štefánika

Ryanair – Birmingham, Bologna, Brusel, Dublin, Eindhoven, Kodaň, Kyjev (Borispoľ), Lanzarote, Leeds-Bradford, Londýn (Stansted), Malta, Manchester, Miláno (Bergamo), Rím (Ciampino), Solún (Thessaloniki)

Wizz Air –Kyjev (Žuľany), Londýn (Luton), Skopje, Sofia (v pláne od 17.12.), Ľvov (v pláne od 17.12.)

Air Cairo – Hurghada

Smartwings – Dubaj

Pobeda –Moskva (v pláne od januára 2022)

Text a foto: Letisko Bratislava /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.