MENU

MAKS 2021 – Letecký a kozmický salón

Známe podujatie letecko-kozmického priemyslu Ruskej federácie, medzinárodný aerosalón MAKS sa uskutočnil napriek celosvetovej zdravotnej situácii, a to v dňoch 20. až 25. júla 2021.

Už 15. ročník tejto akcie, ktorá sa koná v dvojročnom cykle od roku 1993, mal svoje miesto v priestoroch leteckého skúšobného ústavu LII (Ľotno-issledovateľskij institut) na letisku Žukovskij a vo vzdušnom priestore nad touto mekkou ruského letectva a leteckého priemyslu. Ešte v roku 1992 sa konala výstava MosAeroShow, ktorú nadšenci ruského letectva vnímajú ako nultý ročník tohto dnes už ikonického podujatia.

Pre aktuálny ročník salónu zvolili jeho organizátori tzv. hybridný formát, vynútený hlavne hygienickými opatreniami prijímanými vo svete i v Rusku. Deklarovali spokojnosť s týmto krokom a podľa ich tlačovej správy nový formát im umožnil udržať si štatút ekonomicky dôležitého podujatia. Ako ďalej uviedli v správe, objem kontraktov a dohôd o budúcich zmluvách podpísaných počas MAKS-u 2021 dosiahol sumu 265 miliárd ruských rubľov.

Text: Miroslav Gyűrösi
Foto: autor, UAC

Viac sa dočítate v časopise Letectví+kosmonautika 9/2021, ktorý vyšiel 1. 9. 2021.

Obsah L+K 9/2021 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.