MENU

Plná pohotovosť na letisku Sliač

Dňa 2. augusta 2017 pristálo na dráhe letiska Sliač dopravné lietadlo typu Boeing 737-500 (v.č. : 26052/2276, pozn. zn. SU-GBK) spoločnosti AMC Airlines, privážajúce dovolenkárov na linke AMV 3811 z egyptského letoviska Hurghada.

Počas pristávacieho manévru lietadla so 113 ľuďmi na palube došlo k prehriatiu podvozkovej nohy, a preto bola o 9.26 hodín lokálneho času službukonajúcimi príslušníkmi Letky riadenia letovej prevádzky Taktického krídla Sliač vyhlásená „plná pohotovosť“.

Vzápätí boli aktivovaní príslušníci záchrannej hasičskej služby – zamestnanci Letiska Sliač a príslušníci vojenskej hasičskej jednotky Taktického krídla Sliač. Spolu s nimi sa na riešení udalosti podieľali civilní aj vojenskí technici, príslušníci jednotky letiskového zabezpečenia, ako aj vojenská zdravotná služba – obväzisko.

Nikto z pasažierov sa nezranil. Odstránenie civilného lietadla zo vzletovej a pristávacej dráhy, ako aj následné skontrolovanie a odovzdanie dráhy trvalo niekoľko hodín, čo ovplyvnilo aj plánovanú vojenskú letovú činnosť.

Všetci príslušníci Taktického krídla generálmajora Otta Smika zvládli svoje úlohy a pomoc na vysokej profesionálnej úrovni.

Text a foto: Taktické krídlo Otta Smika Sliač, Ozbrojené sily SR /KuJ

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.